Foto: PantherMedia/Scanpix
Līdzīgas problēmas, ar kādām vidusskolēni šogad saskārās, kārtojot angļu valodas eksāmenu, pārējos pārbaudes darbos neesot, intervijā LNT raidījumam "900 sekundes" sacīja Valsts izglītības un satura centra (VISC) Guntis Vasiļevskis.

Vasiļevskis gan intervijā atzina, ka pats neesot informēts, kā izskatās šī gada eksāmeni, to, lai ievērotu konfidencialitāti, zina vien neliels cilvēku loks. VISC vadītājs skaidroja, ka viņa meita šogad arī kārto 12.klases eksāmenus, tāpēc, lai izvairītos no jebkādām šaubām, viņš eksāmenu laikā devies atvaļinājumā.

Jautāts, vai kāda neparasta uzdevumu secība būs arī citos eksāmenos, Vasiļevskis sacīja, ka visdrīzāk nē. Viņš arī uzsvēra, ka visiem skolēniem mainītā uzdevumu secība problēmas visiem skolēniem nav radījusi.

Portāls "Delfi" jau vēstīja, ka izglītības un zinātnes ministrs Roberts Ķīlis nolēmis sākt dienesta pārbaudi VISC.

Otrdien uzdevumu jauktā secība darba burtnīcās un atbilžu lapās centralizētajā angļu valodas eksāmenā 12.klases skolēniem un skolotājiem radīja daudz pārpratumu, kuru dēļ skolēni darbus bija spiesti nodot ar svītrojumiem vai pārrakstīt jaunā veidlapā, iekavējot citiem uzdevumiem atvēlēto laiku.

Ķīlis trešdien no atvaļinājuma atsauca Vasiļevski, prasot no viņa skaidrojumus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!