Foto: F64
Valsts ieņēmumu dienesta (VID) ģenerāldirektors Dzintars Jakāns nolēmis piešķirt savam vietniekam – ienākumu slēpšanā apsūdzētajam Vladimiram Vaškevičam jaunu amatu, jo līdzšinējo Vaškevics zaudē līdz ar VID reorganizāciju. Tiesa, finanšu ministrs Einārs Repše jau uzdevis šos plānus apturēt.

Lai nodrošinātu VID uzdevumu izpildes nepārtrauktību un savlaicīgu attiecīgo funkciju pārņemšanu no likvidējamām VID teritoriālajām iestādēm un VID struktūrvienībām, jaunizveidotajās VID struktūrvienībās iecelti struktūrvienību vadītāji, kā arī pārcelti darbinieki no līdzšinējām VID struktūrvienībām, portālu "Delfi" informēja VID.

Juridiskās un pirmstiesas strīdu izskatīšanas pārvaldes direktora amatā iecelta Inga Brutāne (līdz šim bija Lielo nodokļu maksātāju pārvaldes direktore), Nodokļu kontroles pārvaldes direktora amatā iecelts Aigars Undzēns (līdz šim bija Rīgas reģionālās iestādes direktors un līdz 1.novembrim paralēli turpinās pildīt Rīgas reģionālās iestādes direktora pienākumus), Nodokļu maksātāju konsultāciju pārvaldes direktora amatā iecelts Uģis Muskovs (līdz šim bija Vidzemes reģionālās iestādes direktors un līdz 1.novembrim paralēli turpinās pildīt Vidzemes reģionālās iestādes direktora pienākumus), Muitas auditu pārvaldes direktora amatā iecelts Viktors Liepiņš (līdz šim bija Rīgas muitas reģionālās iestādes direktors un līdz 1.novembrim paralēli turpinās pildīt Rīgas muitas reģionālās iestādes direktora pienākumus), Administratīvās pārvaldes direktora amatā iecelts Vladimirs Vaškevičs (līdz šim bija VID ģenerāldirektora vietnieks), Sabiedrisko attiecību daļas priekšnieka amatā iecelta Agnese Grīnberga (līdz šim bija Komunikācijas daļas priekšniece).

Atbilstoši jaunajai VID struktūrai ar VID ģenerāldirektora rīkojumu likvidēti divi VID ģenerāldirektora vietnieka amati. Likvidēts VID ģenerāldirektora vietnieka amats, kura pārraudzībā līdz šim bija Informātikas pārvalde un Valsts amatpersonu datu administrēšanas pārvalde.

Līdzšinējais VID ģenerāldirektora vietnieks Kaspars Čerņeckis pārcelts Iekšējā audita pārvaldes direktora amatā. Līdz ar reorganizācijas īstenošanu likvidēts arī VID ģenerāldirektora vietnieka amats, kura pārraudzībā līdz šim bija Personāla un stratēģiskās attīstības pārvalde un Iekšējā audita pārvalde.

Muitas kriminālpārvaldes direktora amatā iecelts Ēriks Zaļenieks (līdz šim bija Muitas kriminālpārvaldes direktora v.i., Izmeklēšanas daļas priekšnieks), savukārt Lielo nodokļu maksātāju pārvaldes direktora amatā pārcelta Nelija Jezdakova (līdz šim bija VID ģenerāldirektora pirmā vietniece, Galvenās nodokļu pārvaldes direktore). Par Galvenās nodokļu pārvaldes direktora v.i. iecelta Galvenās nodokļu pārvaldes direktora vietniece Inese Bahanovska.

Uz diviem VID ģenerāldirektora vietnieku amatiem, kas paredzēti jaunajā VID struktūrā, saskaņā ar Repšes rezolūciju tuvāko dienu laikā tiks izsludināti konkursi.

Tiesa, Repše izdevis arī jaunu rezolūciju, liekot Jakānam atcelt savus rīkojumus par jaunu struktūrvienību vadītāju iecelšanu.

Jau ziņots, ka Satversmes aizsardzības birojs Vaškevičam liedzis pielaidi valsts noslēpumam, un tāpēc Jakāns viņu no Muitas kriminālpārvaldes priekšnieka amata iecēla sava vietnieka amatā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!