Foto: F64
Bijušais Valsts ieņēmumu dienesta (VID) ģenerāldirektora vietnieks Vladimirs Vaškevičs, kurš janvāra vidū devās četru nedēļu atvaļinājumā, tā laikā sasirdzis.

Vaškevičam, kuram pirmdien vajadzēja atgriezties darbā un sniegt atbildi par to, vai viņš pieņems finanšu ministra Einara Repšes (JL) piedāvāto vecākā eksperta amatu Finanšu ministrijas (FM) Nodokļu politikas departamentā, kopš pagājušās nedēļas ir darba nespējas lapa, sacīja Repšes pārstāvis Aleksis Jarockis.

VID Komunikācijas daļā gan nevarēja pateikt, vai Vaškevičs patiešām patlaban atrodas darba nespējas atvaļinājumā.

Ar Vaškeviču pirmdien neizdevās sazināties.

Iepriekšējo darba nespējas lapu, kas viņam bija kopš 2009.gada novembra sākuma, Vaškevičs, kurš reorganizācijas rezultātā savu amatu VID ir zaudējis, noslēdza 15.janvārī un 18.janvārī ieradās pie VID vadītāja pienākumu izpildītājas Nelijas Jezdakovas.

Vaškevičs viņai apjautājās par savas karjeras tālākām iespējām, kā arī interesējās, vai var doties atvaļinājumā.

Jezdakova Vaškeviča atvaļinājuma iesniegumu akceptēja, un viņš devās četru kalendāro nedēļu ilgā atvaļinājumā.

Vaškevičs tolaik sacīja, ka ikgadējais apmaksātais atvaļinājums viņam nepieciešams personīgu iemeslu dēļ, jo viņš pērn to neesot izmantojis. FM izteikto piedāvājumu strādāt vecākā eksperta amatā Nodokļu politikas departamentā viņš neesot vērtējis, tāpēc patlaban vēl nezinot, vai to pieņemšot.

Vaicāts, vai ir gatavs atstāt darbu VID, kur strādā jau vismaz 10 gadus, ierēdnis skaidru atbildi nesniedza, uzsverot, ka par to neesot domājis, taču norādīja, ka līdz šim esot paveikts daudz un tas, kas esot izdarīts, bijis veiksmīgs.

Jezdakova iepriekš sacīja, ka tad, ja izrādīsies, ka Vaškevičs būs pārtērējis likumdošanā noteikto atvaļinājuma limitu, viņam atstājot amatu valsts civildienestā, no izmaksājamās summas tiks ieturēta kompensācija par pārtērētajām dienām.

Savukārt, ja viņš pieņems amata piedāvājumu FM, tad atvaļinājuma pārtēriņa gadījumā jaunajā postenī viņa atvaļinājums būs īsāks, skaidroja VID vadītāja.

Vecākā eksperta amatu Repše Vaškevičam, par kura darbību aizvien interesējas Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs un kurš kādā vērienīgā ar degvielas kontrabandu saistītā lietā noklausītās telefonsarunās, iespējams, figurēja ar iesauku Futbols, ar kuru tiek kārtotas lietas VID, piedāvāja pērn oktobra beigās, taču 2.novembrī, pēdējā dienā, kad Vaškevičam bija jāsniedz atbilde, vai piekrīt šim amatam, viņš saslima un VID iesniedza slimības lapu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!