Valdība otrdien balsojot nolēma Valsts cilvēktiesību biroja (VCB) vadītāja amatam apstiprināšanai Saeimā virzīt bijušo Latvijas Pirmās partijas valdes locekli Nilu Muižnieku.
Otra kandidāte VCB direktora amatam bija VCB Analīzes daļas vadītāja Līga Bikseniece. VSB direktora amata konkursa otrajai kārtai Muižnieku un Biksenieci izvirzīja konkursa darba grupa.

Jau ziņots, ka VCB direktora amata konkursa komisija izveidota ar Ministru prezidenta Aigara Kalvīša (TP) rīkojumu. To vada tieslietu ministre Solvita Āboltiņa (JL). Konkursa komisijas locekļi ir Saeimas deputāti, Tieslietu ministrijas, Valsts kancelejas, Ministru prezidenta un Ministru kabineta amatpersonas, kā arī Latvijas Universitātes un Rīgas Juridiskās augstskolas pārstāvji.

Pret Muižnieka kandidatūru VCB direktora amatam iebilda partija "Jaunais laiks" (JL). VCB direktoram jābūt sabiedrības interešu aizstāvim un tiesību sargsunim, nevis lojālam viena politiska spēka - Latvijas Pirmās partijas - interesēm, skaidro JL. Tāpat partija uzskata, ka Muižniekam trūkst darba pieredzes cilvēktiesību jomā, "kas nav salīdzināma ar integrācijas un etnopolitikas jautājumiem, ar kuriem saistīta kandidāta līdzšinējā darbība".

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka pēc izvirzīšanas VCB amatam Muižnieks ir izstājies no Latvijas Pirmās partijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!