Foto: F64
Valsts drošības dienesta (VDD) ieskatā sestdien Rīgas Rātslaukumā plānotajā mītiņā pastāv provokāciju riski, kā arī šo pasākumu savu interešu īstenošanai var izmantot radikāli noskaņotas personas, portālu "Delfi" informēja VDD.

VDD aicina iedzīvotājus neiesaistīties provokācijās un prettiesiskās aktivitātēs, kas apdraud līdzcilvēku drošību un sabiedrisko kārtību, un par kurām likumā paredzēta administratīvā un kriminālā atbildība.

Par iespējamām provokācijām iedzīvotāji aicināti informēt VDD, zvanot uz tālruņa numuru 67208964 vai rakstot vēstuli uz e-pasta adresi dd@vdd.gov.lv jebkurā diennakts laikā.

Savukārt par incidentiem pasākuma norises laikā iedzīvotāji aicināti informēt Valsts policiju, zvanot uz tālruņa numuru 110 vai arī vēršoties pie tuvākā policista.

Tāpat VDD atgādina, ka ikvienam ir tiesības uz vārda brīvību, kas ietver tiesības brīvi paust savus uzskatus.

Jau ziņots, ka partija "Saskaņa" 9. februārī organizē sapulci pie Rātslaukumā, kurā pēc partijas aplēsēm, varētu piedalīties aptuveni 1000 iedzīvotāju. Kā sapulces oficiālais mērķis pieteikts – dot iespēju iedzīvotājiem izteikt savu viedokli par pēdējā laikā valstī un Rīgā notiekošo.

Tomēr, kā liecina Rīgas domes (RD) deputāta Vitālija Dubova (S) ieraksts sociālajā vietnē "Facebook", mītiņš paredzēts Rīgas mēra Nila Ušakova (S) atbalstam. "Apmelot Nilu ir vieglāk nekā uzvarēt vēlēšanās. Robeža ir pārkāpta, mēs iziesim ielās!" pausts deputāta ierakstā, kurā solīts, ka pasākumā atbalstu Ušakovam paudīs arī "Maskačkas sportisti".

Savukārt kā portālam "Delfi" pastāstīja galvaspilsētas vicemērs un partijas "Gods kalpot Rīgai" (GKR) valdes loceklis Oļegs Burovs, GKR valde lēmusi nepiedalīties sestdien plānotajā "Saskaņas" mītiņā.

Iepriekš vienlaikus ar "Saskaņas" sapulci, piketēt pie Rīgas domes grasījās arī Nacionālā apvienība "Visu Latvijai!"–"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK (NA). Pēcāk gan partija no ieceres atteicās skaidrojot, ka tādējādi vēlas izvairīties no etniska konflikta ar "Saskaņas" atbalstītājiem.

Vēstīts, ka RD opozīcijā strādājošie deputāti pagājušajā nedēļā sāka vākt parakstus par ārkārtas sēdes sasaukšanu, kurā plānots lemt par Ušakova atlaišanu. Ušakova preses sekretāre Laila Ivāna portālam "Delfi" pauda, ka mērs vēl nav izlēmis par konkrētu laiku, kad sasaukt opozīcijas pieprasīto sēdi. Tā jāsasauc līdz 13. februārim, kad apritēs divas nedēļas kopš pieprasījuma. Burovs gan pastāstīja, ka sēdi sasaukt ir plānots 12. februārī, kad arīdzan paredzēta Ušakova tikšanās ar GKR valdi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!