Foto: LETA
Sestdien, 28. martā, Valsts drošības dienests (VDD) izplatījis paziņojumu, ka jaunās dienesta ēkas būvniecība Teikā Brīvības gatvē 207 patlaban nenotiek un ka līdz atbilstošam Saeimas lēmumam ēkas celtniecība netiks sākta, izriet no dienesta paziņojuma mikroblogošanas vietnē "Twitter".

Kā norāda dienests, atsevišķi aktīvisti ar ierakstiem savos sociālo mediju profilos maldina sabiedrību, jo viņi rada iespaidu, ka VDD jebkurā brīdī var uzsākt jaunās ēkas būvniecību.

Paziņojumā VDD arī aicina aktīvistus ievērot likumus un nebojāt Valsts nekustamo īpašumu (VNĪ).

"Delfi" jau vēstīja, ka Rīgā, bijušā velotreka "Marss" vietā, plānots būvēt jaunu VDD ēku, tādējādi varētu nebūt lemts piepildīties VEF rajona nekustamo īpašumu attīstītāju un iedzīvotāju iecerei šajā teritorijā izveidot parku.

Tikmēr pilsētvides aktīvisti ir izveidojuši sarunu grupu lietotnē "WhatsApp", lai bijušā velotreka "Marss" apkārtnē dzīvojošie varētu reaģēt, ja tā teritorijā sāktos koku izciršana

Savukārt 22. martā ap šo teritoriju VNĪ uzstādīja astoņas novērošanas kameras. "Lai nodrošinātu valstij piederošā nekustamā īpašuma drošību un sakārtotību, nekustamajā īpašumā Brīvības gatvē 207 Rīgā preventīvos nolūkos ir uzstādītas videonovērošanas kameras," portālam "Delfi" sacīja VNĪ pārstāvji.

VNĪ arī norāda, ka pēdējās nedēļās šajā īpašumā vairākas reizes konstatēti pārkāpumi, proti, nekustamā īpašuma tīša bojāšana – teritorijai apkārt esošais žogs vairākkārt ticis aprakstīts ar uzrakstiem, tam izlauzti dēļi un veikti citi bojājumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!