Foto: LETA

Valsts drošības dienests (VDD) līdz pulksten 19 ir konstatējis 19 signālus par iespējamiem ar vēlēšanu norisi saistītiem pārkāpumiem, portāls "Delfi" noskaidroja VDD.

No visiem saņemtajiem ziņojumiem par iespējamiem pārkāpumiem, 18 gadījumos tas nav apstiprinājies, savukārt vienā gadījumā pārbaude vēl turpinās.

VDD saņēma ziņas par iespējamu vēlētāju balsu pirkšanu un pārdošanu. Tiesa, pārbaudes laikā šos pārkāpumus neapstiprināja.

"Lielākā daļa no saņemtajiem signāliem nebija par dienesta kompetencē esošiem jautājumiem. Par atsevišķām ar vēlēšanu organizatorisko pusi saistītām nepilnībām dienests informēja vēlēšanu iecirkņu komisijas un Centrālā vēlēšanu komisija, un šie jautājumi tika veiksmīgi atrisināti. Par iespējamiem aģitācijas pārkāpumiem dienests informāciju nosūtīja pēc piekritības Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojam tālākai izskatīšanai," portālam "Delfi" ziņoja VDD.

Kas attiecās uz pārkāpumiem vēlēšanu dienā, tad arī Valsts policija (VP) šodien uzsāka administratīvo pārkāpumu, jo kāds vēlētājs, neievērojot pašizolāciju, atdeva savu balsti vēlēšanu iecirknī. Proti, vēlēšanu iecirkņa komisija devās pie šī vēlētāja, kurš pašizolācijas dēļ bija pieteicis vēlēšanu no dzīvesvietu, taču atklājies, ka viņš jau ir nobalsojis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!