Foto: LETA
Valsts drošības dienests (VDD) saistībā ar Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanu norisi Latvijā saņēmis 21 tā dēvēto signālu par iespējamiem ar vēlēšanu norisi saistītiem pārkāpumiem vai prettiesisku vēlētāju ietekmēšanu, portālu "Delfi" informēja VDD.

Šobrīd noslēgusies pārbaude par signāliem, kas bija saistīti ar vēlēšanu organizatoriskiem jautājumiem vēlēšanu dienā, un tajos netika konstatētas noziedzīga nodarījuma pazīmes.

Par iespējamām nepilnībām tika informēti attiecīgie vēlēšanu iecirkņi un Centrālā vēlēšanu komisija (CVK).

Noslēgusies pārbaude arī par diviem signāliem, kas bija saistīti ar iespējamu prettiesisku vēlētāju ietekmēšanu, un vienu signālu par tā dēvēto balsu pirkšanu, kur informācija neapstiprinājās.

Vienā gadījumā par iespējamu tā dēvēto balsu pirkšanu pārbaude vēl turpinās.

Līdzīgi kā iepriekšējās vēlēšanās, šajās vēlēšanās vairāk tika saņemta informācija tieši par iespējamiem pārkāpumiem vēlēšanu norisē.

Par iespējamu prettiesisku vēlētāju ietekmēšanu, tajā skaitā iespējamiem balsu pirkšanas gadījumiem, tika saņemti četri signāli. Savukārt par iespējamiem pārkāpumiem vēlēšanu norisē kopumā tika saņemti 17 signāli.

Līdz šim neviens kriminālprocess nav uzsākts, taču vienlaikus nevar izslēgt, ka VDD turpinās saņemt pārbaudāmu informāciju, informēja dienestā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!