Foto: LETA

Valsts drošības dienests (VDD) pastāvīgi turpina aktīvi apkopot interneta vietnes, kas, VDD vērtējumā, apdraud vai var apdraudēt valsts drošību vai sabiedrisko kārtību un drošību, informējot Nacionālo elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomi (NEPLP) par šādām vietnēm, portāls "Delfi" uzzināja dienestā.

Starp tām ir interneta vietnes, kurās tiek pausts atbalsts Krievijas īstenotajai agresijai pret Ukrainu. Šādos gadījumos VDD rosina NEPLP nodrošināt vietņu bloķēšanu Latvijas teritorijā.

Dienestā uzsvēra, ka VDD pastāvīgi vērtē norises Latvijas informatīvajā telpā, lai savlaicīgi identificētu un novērstu apdraudējumus Latvijas nacionālās drošības interesēm. Informatīvās telpas drošības jomā VDD sadarbojas ar citām kompetentajām institūcijām, tajā skaitā NEPLP.

VDD arī portālam "Delfi" apliecināja, ka vismaz vienā gadījumā rosināts bloķēt vietni, kas jau iepriekš iekļauta NEPLP bloķēto vietņu sarakstā, taču joprojām ir pieejama Latvijā, jo tai ir nomainīts domēna vārds. Dienestā atzīmēja, ka VDD turpina sadarboties ar NEPLP, lai identificētu un novērstu mēģinājumus apiet NEPLP lēmumus par šīs un citu vietņu bloķēšanu.

"Delfi" jau rakstīja, ka Saeima 10. martā galīgajā lasījumā pieņēma grozījumus Elektronisko sakaru likumā, ar ko NEPLP piešķirtas tiesības slēgt interneta vietnes, kas izplata dezinformāciju un Kremļa propagandu.

NEPLP pēdējā laikā Latvijā pārtraukusi virkni Krievijas un Baltkrievijas televīzijas kanālu izplatīšanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!