Foto: DELFI Aculiecinieks
Valsts darba inspekcija (VDI) konstatējusi vairākus darba organizācijas trūkumus, izmeklējot "Latvenergo" darbinieka nāves cēloņus elektrības atjaunošanas darbu laikā janvāra sākumā Līvānu pusē, pavēstīja VDI pārstāve Baiba Auzāne. Atzinums tālāk nosūtīts Valsts policijai.

Darba drošības speciālisti konstatējuši, ka "Latvenergo" darbinieks bija pārguris un tā ir darba devēja atbildība, cik ilgi darbinieku var pakļaut pārslodzei, norādīja Auzāne. Tāpat viņš strādājis paaugstināta riska apstākļos – koku zarus elektromontieris zāģējis viens bez apmācīta palīga, kas būtu bijis nepieciešams no darba drošības viedokļa.

Auzāne informēja, ka VDI nelaimes gadījumu cēloņu izmeklēšanas rezultāti nosūtīti slēdziena došanai policijai.

Nelaimes gadījums notika 4.janvārī netālu no Līvāniem, kad montierim virsū uzkrita koks.

Jau ziņots, ka pēc Ziemassvētkiem Latgales pusē sākās elektrības piegādes traucējumi, kas vēlāk izvērsās par nopietnu elektrības krīzi visā reģionā. 6.janvārī valdība izšķīrās izsludināt ārkārtas situāciju sakarā ar ilgstošiem elektroapgādes traucējumiem, ko radīja biezi sasnigušais sniegs, kā dēļ tuvu esošie koki pārliecās pār elektrības vadiem. Ar valdības rīkojumu tika atļauts sākt ārpus aizsargjoslām esošo koku un koku zaru izciršanu, kuri apdraudēja elektrisko tīklu gaisvadu līnijas.

Atgādinām, ka VDI turpina nāves cēloņu izmeklēšanu par vēl viena "Latvenergo" darbinieka bojāejas apstākļiem 11.februārī Suntažu apkārtnē. Montieris bez dzīvības pazīmēm tika atrasts uz kādas lauku mājas dīķa, bet virsū viņam bijuši elektrības vadi. Arī tobrīd ārā bija dziļš sniegs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!