Foto: AFI
Atjaunota Ventspils Augstskolas (VeA), Biznesa, mākslas un tehnoloģiju augstskolas RISEBA un Banku augstskolas sadarbība kopīgās doktora studiju programmas "Biznesa vadība" īstenošanā.

Šodien RISEBA un Banku augstskolas kopīgās doktora studiju programmas "Biznesa vadība" programmas padomē tika parakstīts sadarbības līgumus starp VeA, RISEBA un Banku augstskolu, informē VeA.

VeA jau savulaik doktora studiju programmu "Biznesa vadība" īstenoja kopā ar RISEBA un Banku augstskolu, taču kopš 2015.gada VeA programmu pārveidoja un turpināja īstenot atsevišķi.

Parakstītais līgums sniegs iespēju VeA atjaunot sadarbību ar RISEBA un Banku augstskolu doktorantūras studiju programmas īstenošanā, tādējādi stiprinot studiju programmas kvalitāti, nodrošinot VeA doktorantiem plašākas iespējas komunikācijai un domu apmaiņai ar pasniedzējiem un sadarbības augstskolu doktorantiem. Šīs kopīgās studiju programmas īstenošanā nozīmīgs atbalsts ir arī Rīgas Ekonomikas augstskola (REA/SSE Riga) un Kaizerslauternas Lietišķo zinātņu augstskola.

"Kvalitatīvas studiju programmas īstenošanas pamats ir sadarbība ar Latvijā un ārpus tās pazīstamām augstākās izglītības iestādēm," uzsver VeA rektora pienākumu izpildītājs Kārlis Krēsliņš.

Sadarbības līgums paredz VeA doktorantiem iespēju apgūt doktorantūras studiju kursus sadarbības augstskolās - RISEBA un Banku augstskolā, kā arī VeA doktorantiem ir iespēja aizstāvēt promocijas darbus RISEBA Promocijas padomē. Doktorantiem un docētājiem tiek nodrošināta pieeja visu sadarbības augstskolu bibliotēku resursiem, un viņi var apmeklēt RISEBA un Banku augstskolas doktorantiem organizētos seminārus. Pamatojoties uz sadarbības līgumu, VeA doktoranti var izvēlēties promocijas darbu vadītājus arī no RISEBA un Banku augstskolas akadēmiskā personāla vidus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!