Tā dēvētās "vecās koalīcijas" partijas – Tautas partijas (TP), Zaļo un zemnieku savienība (ZZS), LPP/LC un opozīcijā esošā "Saskaņas centra" (SC) deputāti Saeimā ceturtdien ar balsu vairāku noraidīja partijas "Jaunais laiks" sagatavoto priekšlikumu grozījumiem Kriminālprocesa likumā, kas paredzēja atzīt par noziedzīgi iegūtiem līdzekļus, kuru īpašnieks bez dibināta iesmesla atsakās vai nespēj pamatot to izcelsmes likumību.
JL rosināja papildināt ceturtdien Saeimā pēc vairāk nekā divus gadus ilgas sagatavošanās galīgajā lasījumā skatāmos Kriminālprocesa grozījumus ar panta daļu, kas nosaka, ka : "Ir uzskatāms par pierādītu, ka finanšu līdzekļi vai cita manta ir noziedzīgi iegūta, ja persona bez dibināta iemesla nespēj vai atsakās pamatot šo finanšu līdzekļu vai citas mantas izcelsmes vai piederības likumību".

Par likuma papildināšanu ar šo panta daļu balsoja 24 JL, "Pilsoniskā savienības", kā arī apvienības "Par cilvēka tiesībām vienotā Latvijā"(PCTVL) deputāti, kā arī neatkarīgais deputāts Visvaldis Lācis. Savukārt pret balsoja 49 TP, LPP/LC, ZZS, SC deputāti. Balsojumā atturējās četri TP deputāti - Dzintars Ābiķis, Juris Dalbiņš, Vents Armands Krauklis un Kārlis Leiškalns, kā arī TB/LNNK parlamentārieši - Juris Dobelis un Māris Grīnblats un ZZS deputāts Andris Bērziņš.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!