Rīgas skolēnu vecāki un Rīgas domes Izglītības departamenta speciālisti trešdien vienojās veidot sabiedrisku organizāciju vecāku patrulēšanai Rīgas ielās, BNS informēja departamenta pārstāvis Guntis Svabadnieks.
Sākotnēji patruļas iecerētas Juglā, Zolitūdē un Purvciemā.

Rīgas 84.vidusskolas vecāku padomes priekšsēdētājs Andrejs Prikulis BNS pastāstīja, ka līdz nākamajai tikšanās reizei tiks izstrādāts sabiedriskās organizācijas statūtu projekts, kuru vēlāk jau vārētu iesniegt Rīgas domē un pašvaldībā.

"Mēs uzskatām, ka ar savu klātbūtni pilsētas ielās radīsim bērniem zināmu respektu. Arī dažādu kafejnīcu, bāru un datoru salonu īpašnieki vairāk pievērsīs uzmanību tam, cik veci bērni un kurā diennakts laikā atrodas viņu iestādēs," minēja Prikulis.

Viņš arī atzina, ka vecāku ieinteresētību šī projekta realizēšanā nevar nosaukt par lielu, bet "kādam jau jāsāk, un tad jau pārējie sekos".

Svabadnieks arī minēja, ka nākamajā vecāku un speciālistu tikšanās laikā paredzēts pieaicināt arī vecāku patruļu veidotājus no Jelgavas.

Šī bija jau otrā Rīgas skolu vecāku padomju priekšsēdētāju un speciālistu tikšanās, kurā diskutēts par vecāku patruļu ieviešanas lietderību Rīgā.

Līdzīgu projektu īsteno Jelgavā, kur sabiedriskās organizācijas "Vecāki Jelgavai" projekta "Liels un mazs drošā pilsētā" dežūras jauniešu pulcēšanās vietās sākās 18.oktobrī.

Projekta "Liels un mazs drošā pilsētā" mērķis ir veicināt dialogu starp pieaugušajiem un bērniem, kā arī pastiprināt jauniešu drošību uz ielām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!