Foto: Publicitātes attēls

Turpmāk vecāki varēs savas atvases pieteikt uzņemšanai Rīgas skolu 1. klasēs, nosūtot pieteikumu, kas parakstīts ar drošu elektronisko parakstu, uz skolas e-pasta adresi vai skolas oficiālo e-adresi, portālu "Delfi" informēja Rīgas domes pārstāve Indra Vilde.

Pieteikumu par bērna reģistrēšanu 1. klasei varēs iesniegt arī izglītības iestādē klātienē, iepriekš sazinoties ar skolu un vienojoties par pieteikuma iesniegšanas laiku.

Šo kārtību paredz grozījumi Rīgas domes saistošajos noteikumos "Par kārtību, kādā reģistrējami iesniegumi bērna uzņemšanai 1. klasē Rīgas valstspilsētas pašvaldības izglītības iestādēs".

Grozījumos noteiktas izmaiņas arī prioritāšu definēšanā. Viena no augstākajām prioritātēm ir bāreņu iekļaušanu izglītības iestādes 1. klašu pretendentu sarakstā.

Tāpat saistošajos noteikumos ir mainīti vairāku skolu nosaukumi saistībā ar to attēlojumu mikrorajonos.

Saistošos noteikumus var lasīt vietnē www.iksd.riga.lv sadaļā "Normatīvie akti", savukārt skolu mikrorajonu sadalījums atrodams minētās tīmekļvietnes sadaļā "Katalogs".

Jau vēstīts, ka aizvadītajā nedēļā visos izglītības posmos pieaudzis klašu skaits, kas Covid-19 dēļ mācās attālināti, liecina Izglītības kvalitātes valsts dienesta apkopotie dati.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!