Gadījumā, ja valdība izšķirsies par vecāku pabalsta samazināšanu strādājošiem vecākiem, noteikti tiks ievērots tiesiskās paļāvības princips, proti, tas attieksies tikai uz pabalsta saņēmējiem nākotnē, nevis tiem, kas to pašreiz jau saņem, ceturtdien Labklājības ministrijā notikušajā diskusijā uzsvēra labklājības ministre Iveta Purne (ZZS).

Ministrijas speciālisti uzsver, ka katrā ziņā šis lēmums netiks pieņemts steigā, bet gan, rūpīgi izvērtējot.

"Pozitīvi, ka kopīgu diskusiju rezultātā esam nonākuši pie tā, ka ģimeņu problēmu risināšanā ir jāmeklē kompleksa pieeja, risinot gan nodarbinātības, gan infrastruktūras, gan izglītības un sociālos jautājumus," šodien pēc diskusijas "Valsts pabalsts = ģimenes pamats?" uzsvēra labklājības ministre Iveta Purne (ZZS).

Ministre uzsver, ka valsts pabalstiem ir jākalpo kā ienākumu aizvietotājiem dažādās dzīves situācijās, taču tie nevar atrisināt visas ģimenes problēmas. Pēc viņas teiktā, tikai stabila ekonomiskā situācija, darbs un drošība par nākotni spēs garantēt labklājības palielināšanos ikvienā ģimenē.

Jau ziņots, ka diskusijā piedalījās Latvijas Universitātes (LU) Statistikas un demogrāfijas katedras profesors Juris Krūmiņš, Centrālās statistikas pārvaldes Sociālās statistikas departamenta direktora vietnieks Uldis Ušackis, "Swedbank" vadošais sociālekonomikas eksperts Pēteris Strautiņš, LU Socioloģijas nodaļas docente Aivita Putniņa, kā arī pārstāvji no Latvijas Dzimumu līdztiesības apvienības, LM, Izglītības un zinātnes ministrijas, Bērnu, ģimenes un sabiedrības integrācijas lietu ministrijas, kā arī Latvijas Pašvaldību savienības.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!