Foto: Pixabay

AS "Sadales tīkls" informē, ka piektdien pulksten 9:42 reģistrēts vidējā sprieguma 20kV (kilovoltu) gaisvadu elektrolīnijas bojājums Rīgā, ietekmējot aptuveni 500 klientu elektroapgādi Vecdaugavā – Airu, Atlantijas, Palejas ielā un Vecāķu prospekta apkaimē.

Elektroapgādes traucējumus izraisīja pārtrūcis vidējā sprieguma gaisvadu elektrolīnijas vads, kas ir nokritis uz dzelzceļa sliedēm, portālu "Delfi" informēja uzņēmumā.

"Sadales tīkls" informēja, ka vidējā sprieguma 20kV gaisvadu elektrolīnijas vadi no dzelzceļa kontakttīkla Rīgā – Vecdaugavā, noņemti pulksten 12:46. Uzņēmums turpina darbu, lai atjaunotu elektrolīniju un elektroenerģijas piegādi klientiem.

AS "Sadales tīkls" operatīvā darba brigāde strādā, lai atbrīvotu dzelzceļa sliedes no gaisvadu elektrolīnijas vada un atjaunotu klientiem elektroenerģijas piegādi.

Vienlaikus VAS "Latvijas dzelzceļš" (LDz) pārstāve Ella Pētermane pavēstīja, ka gaisvadu elektrolīnijas vads bija nokritis uz dzelzceļa sliedēm posmā Ziemeļblāzma-Vecāķi.

Pēc viņas teiktā, atjaunota vilcienu kustība posmā no Ziemeļblāzmas līdz Vecāķiem. Vienlaikus viņa uzsvēra, ka attiecīgajā dzelzceļa posmā šobrīd var kursēt tikai dīzeļvilcieni, kamēr nav noņemti pārējie divi vadi no "Latvijas dzelzceļa" kontakttīkla.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!