Foto: F64

Otrdien, 12. septembrī, Vecmīlgrāvī radušās smirdes iemesls nav gāzes noplūde, portālu "Delfi" informēja
AS "Latvijas Gāze" pārstāvis Kaspars Upaciers.

Jau ziņots, ka otrdien Vecmīlgrāvī izplatījusies nepatīkama smaka par kuru no pulksten 20 līdz 22 uz Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) vienoto ārkārtas palīdzības izsaukumu numuru 112 tika saņemti vairāk nekā 400 zvani. Slimnīcā arī nogādāti divi cilvēki, kuriem kļuvis slikti no šīs smakas.

"Latvijas Gāze" uz visām iedzīvotāju norādītajām adresēm nosūtīja avārijas dienesta brigādes, un pārbaudot visu dabasgāzes sistēmu, noplūdes netika konstatētas, informē Upaciers.

Viņš arī piebilst, ka uzņēmumam nav zināms radītās smakas avots.

""Latvijas Gāze" izsaka pateicību iedzīvotājiem par modrību un atvainojas par īslaicīgiem sakaru traucējumiem, jo zvanītāju vienlaicīgi bija ļoti daudz," norāda uzņēmuma pārstāvis.

Kā ziņots, Valsts vides dienests (VVD) pieļauj, ka otrdienas vakarā Vecmīlgrāvī un tā rajonā gaisā izdalījusies smaka varētu būt merkaptāni, informēja VVD sabiedrisko attiecību speciāliste Maruta Bukleviča.

Viņa skaidroja, ka merkaptāni tiek pievienoti kā piedeva gāzei, lai varētu konstatēt tās noplūdes un gāzes klātbūtni apkārtējā vidē. Pat ļoti niecīgs daudzums šīs vielas izraisa nepatīkamu smaku un diskomfortu.

Bukleviča sacīja, ka VVD arī aicina atsaukties vietējos iedzīvotājus, kuri varētu sniegt papildus informāciju vai kādas norādes par iespējamu smakas izcelsmes vietu.

Par Vecmīlgrāvī izplatījušos smaku paziņojums medijiem tika izplatīts vien pēc pusnakts, neminot, vai tā ir veselībai kaitīga.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!