Foto: Reuters/Scanpix/LETA
Lai noskaidrotu, vai nav notikusi inficēšanās ar Covid-19, Vecpiebalgā šonedēļ trīs dienas būs iespēja veikt siekalu testu, portāls "Delfi" uzzināja pašvaldībā.

No pirmdienas līdz trešdienai (19.-21. oktobrim) Vecpiebalgā, laukumā pie Doktorāta, ir iespēja veikt testu, izmantojot siekalu paraugu.

Pašvaldība aicina novada iedzīvotājus novērot savu veselības stāvokli, kā arī, ja ir notikusi kontaktēšanās ar inficētu personu, sazināties ar ģimenes ārsti Ilonu Radziņu par testa veikšanas laiku. Sazināties var pa tālruņiem 64161317 un 29493314.

Jau ziņots, ka Vecpiebalgas novadā ir konstatēts Covid-19 saslimšanas uzliesmojums, kas galvenokārt ir saistīts ar saslimšanas gadījumiem izglītības iestādē, pirmdien medijus informēja Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) Infekcijas slimību riska analīzes un profilakses departamenta direktors Jurijs Perevoščikovs.

Iepriekš ziņots, ka Vecpiebalgā ir atklāts Covid-19 saslimšanas uzliesmojums, kurā piektdien bija apstiprināti vismaz 50 saslimšanas gadījumi, medijiem piektdien atklāja Perevoščikovs.

Pēdējā diennaktī veikts 4171 Covid-19 tests, reģistrēti 115 jauni saslimšanas gadījumi, kā arī trīs saslimušie miruši, liecina SPKC apkopotā informācija.

Mirušie bijuši vecuma grupā no 65 līdz 85 gadiem.

Pozitīvo gadījumu īpatsvars pret testētajiem bijis 2,8%.

Latvijā kopā saslimuši 3609 cilvēki, bet 1341 ir izveseļojies.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!