Ārzemju līgavaiņi Rīgas kārtības sargiem un arī Vecrīgas apmeklētājiem atkal sagādā galvassāpes, ceturtdien vēstīja LNT raidījums "900 sekundes".


Tas atgādina, ka pirms dažām dienām policija atkal aizturēja trīs iereibušus Lielbritānijas iedzīvotājus, kuri ballītes karstumā apkārtējos mulsinājuši ar atkailināšanos.

Par vienu no tipiskākajiem ārzemju vecpuišu ballīšu izgājieniem pašvaldības policisti sauc dzimumorgānu atkailināšanu. Šis fakts fiksēts video un policijai ir iespējas piemērot sodus.

Rīgas pašvaldības policijas Centra pārvaldes Tūrisma nodaļas inspektors Austris Siliņš klāstīja, ka pēdējā laikā tiek konstatēta atkailināšanās, kas izraisa cilvēkos sašutumu un pievērš lielu uzmanību.
"Viņi ir savā kompānijā un jūtas labi. Viņi to parāda priekš sevis, tā ir viņu izklaide. Viņiem pašiem šķiet, ka tādā veidā viņi nevienam netraucē," viņš minēja.

Dzimumorgānu atkailināšana pieskaitāma pie sīkā huligānisma un sodi par šādu pārkāpumu var būt līdz 600 eiro. Pērn par dažādiem pārkāpumiem pie atbildības saukti 700 ārzemju tūristi.

Vecrīgas ēdināšanas iestādes pauda viedokli, ka ārzemju vecpuiši ir nevēlami viesi, jo ar savu bravūrīgo uzvedību traucē citiem apmeklētājiem.

"Mēs ar viņiem cenšamies būt solīdi, bet vēlams viņus neielaist, jo viņi vulgāri, bardaku uztaisa. Uzvedas ne visai, vietējiem cilvēkiem tas nepatīk. Viņi katrs izdzer pa diviem dzērieniem, bet bardaku uztaisa, tā kā būtu uzdzēruši pa 30 dzērieniem," sacīja "B-bārs-restorāna" viesmīlis Guntis Kalējs.

Kā atzīst policijas darbinieki, ārvalstu līgavaiņi arī paši kļūst par kabatzagļu upuriem, jo parasti atrodas alkohola reibumā.

"Vēl arvien pastāv atsevišķas vietas, kur tas tiek izmantots, jo apkrāpt japāņu tūristu, kurš nav alkohola reibumā ir daudz grūtāk nekā šādu un tādā veidā viņi paši sev iegriež, kļūstot pašiem par upuriem," atzina Tūrisma nodaļas galvenais inspektors Mārtiņš Ķipurs.

Parasti vecpuišu ballītes ārzemju tūristi rīko nedēļas nogalē. Vienu reizi nedēļā galvaspilsētu apciemo vismaz četras ārvalstu līgavaiņu grupas. Vienā šādā vecpuišu ballītē piedalās no 7 līdz 14 tūristiem, pārsvarā no Lielbritānijas un Skandināvijas valstīm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!