No 1.oktobra Vecrīgā darbu sāks automatizētā iebraukšanas un izbraukšanas kontroles sistēma. Ieviešot jauno sistēmu, iebraukšanai Vecrīgā tiks izmantotas elektroniskās kartes, nevis skaidras naudas norēķini.
Rīgas domes Satiksmes departamenta Vecrīgas caurlaižu komisijas sekretāre Larisa Kuranova informēja, ka līdz nedēļas beigām tiks pabeigta jauno automātisko kontroles posteņu būvniecība un līdz septembra vidum tās plānots aprīkot ar nepieciešamo aparatūru, kā arī izveidot sistēmas administratora darba vietu.

Tāpat jau septembrī plānots visiem caurlaižu īpašniekiem apmainīt caurlaides pret jaunajām elektroniskajām kartēm.

Kuranova arī norādīja, ka šobrīd Rīgas dome izskata noteikumus transporta iebraukšanai īpašā režīma zonā Vecrīgā un līdz septembra beigām tos varētu jau apstiprināt.

Jau ziņots, ka automātiskos kontroles punktus būvēs par līdzekļiem, kas iekasēti no Vecrīgas caurlaižu pārdošanas. Sākotnēji jaunajos kontroles posteņos būs arī cilvēks, kas uzmanīs, lai posteņi netiek bojāti. Savukārt vēlāk tos paredzēts aprīkot ar novērošanas kamerām un cilvēka klātbūtne vairs nebūs nepieciešama.

Jaunās sistēmas ieviešanu un bezskaidras naudas norēķinu nodrošināšanu un uzskaiti veiks kompānija BISS, uzņēmums "Net1Nordic" kopā ar "Latvijas Unibanku".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!