No 1.janvāra Vecrīgā paredzēts pilnībā pāriet uz automatizētu iebraukšanas un izbraukšanas sistēmu un pārtraukt skaidras naudas norēķinus par pārvietošanos Vecrīgas teritorijā.
Līdz ar to no 1.janvāra par iebraukšanu Vecrīgā kontrolpunktā vairs nevarēs samaksāt piecus latus, uz vietas saņemt kvīti un iebraukt Vecrīgā, atgādina Rīgas domes Satiksmes departaments.

Turpmāk Vecrīgā varēs iebraukt ar īpašām viedkartēm, kas jāiegādājas viedkaršu izplatīšanas punktos.

Tie atrodas universālveikalā "Centrs", 1.stāvā, "Parekss bankas" norēķinu grupā, "Statoil" degvielas uzpildes stacijā Eksporta ielā 1c, pārtikas veikalā "Elida-L" Grēcinieku ielā, pārtikas veikalā "Marika" Basteja bulvārī, kā arī grāmatnīcā "Rātslaukums", kas atrodas Svaru ielā 3/5 jeb Melngalvju nama kompleksā.

15.janvārī paredzēts atvērt vēl trīs tirdzniecības vietas.

Neskatoties uz pāreju uz automātisko iebraukšanas un izbraukšanas kārtību, pirmajā pusgadā kontrolpunktos joprojām dežurēs pašvaldības policisti, kas palīdzēs rīkoties neskaidrās situācijās.

Departaments arī atgādina, ka atbilstoši domes 31.oktobra noteikumiem no plkst. 8 līdz 18 tiks ierobežota Vecrīgas iedzīvotāju transportlīdzekļu bezmaksas novietošana. Novietojot autotransportu ilgāk par 30 minūtēm, būs jāmaksā pieci lati stundā jeb 1,25 lati par katrām 15 minūtēm.

Tas nozīmē, ka Vecrīgas iedzīvotāji pa pusstundai bez maksas varēs iebraukt vairākkārtīgi, taču nevarēs autotransportu novietot bez maksas nepārtraukti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!