Foto: DELFI

Pēc Valsts policijas (VP) aplēsēm trešdienas, 18. augusta, vakarā Vecrīgā bija sapulcējušies vismaz 4000 iedzīvotāju, portālu "Delfi" informēja VP pārstāve Līna Kaļķe.

Lai fiksētu likumpārkāpējus, policija notiekošo filmēja ar kamerām un droniem.

VP konstatējusi dažādus pārkāpumus – epidemioloģisko drošības pasākumu neievērošanu, atrašanos alkohola reibumā publiskā vietā, huligāniska rakstura darbības, mantas tīšu bojāšanu, kā arī uzbrukumu policijas darbiniekam, par ko ir uzsākts kriminālprocess.

Valsts policijas priekšnieks Armands Ruks uzsvēris, ka policija šobrīd pilda noteiktos uzdevumus atbilstoši likumam Par policiju, izvairoties saasināt situāciju.

Policija neatbalsta šāda veida aktivitātes, kas rada apdraudējumu sabiedrības veselībai un, atsevišķos gadījumos, pat dzīvībām, ne tikai radot paaugstinātu risku saslimt ar Covid-19, bet arī izraisot nekārtības, kas rezultējas ar huligāniska rakstura un citām noziedzīga satura izpausmēm.

"Šīs pretlikumīgās masveida pulcēšanās kontekstā ir jājautā tiem, kas šo pasākumu organizēja un turpina pretlikumīgās darbības – vai šīs personas ir gatavas uzņemties atbildību par visām sekām, kas tiek un vēl tiks izraisītas, tai skaitā smagām un neatgriezeniskām? Aicinām visus nekavējoties izklīst, īpaši vecākus ar bērniem, jo pūlī ir daudz iereibušu un arīdzan agresīvi noskaņotu personu, ko policija ir identificējusi un veic visas darbības, lai nodrošinātu likumu ievērošanu," norādījis policijas priekšnieks.

Policijā atgādina, ka par masu nekārtību organizēšanu ir paredzēta kriminālatbildība Krimināllikuma 225. pantā. Tas kā sodu paredz brīvības atņemšanu uz laiku no trim līdz 12 gadiem un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem.

Jau ziņots, ka trešdienas, 18. augusta pievakarē, protestā pie Rīgas pils bija sanācis kupls cilvēku pulks.

Ap pulksten 20 klātesošo skaits sasniedza vairākus tūkstošus, novēroja portāls "Delfi".

Pēc kaismīgām runām pūlis cauri Vecrīgai devās pie Ministru kabineta, kur arī pieprasīja premjera Krišjāņa Kariņa (JV) demisiju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!