Foto: PantherMedia/Scanpix

Vecrīgā, Skārņu ielā, remontdarbu laikā konstatēti būtiski darba drošības pārkāpumi, kas rada draudus ne vien strādnieku, bet arī nama iedzīvotāju dzīvībai un veselībai, otrdien vēsta Latvijas Televīzijas (LTV) raidījums "Panorāma".

Trauksmi par notiekošajiem remontdarbiem uz jumta Vecrīgā, Skārņu ielā 7 sāka celt viena no nama dzīvokļa iemītniecēm Alīna Andrušaite, vēsta raidījums. Viesstrādnieki uz jumta saimniekojuši bez drošības siksnām. Remontdarbu laikā no jumta arī krituši akmeņi, bojājot iedzīvotāju automašīnas un draudot uzkrist cilvēkiem uz galvas.

Alīna Andrušaite stāsta, ka viņas kaimiņi remontdarbu laikā saindējušies ar tvana gāzi, savukārt viņas pašas dzīvoklī indīgo gāzi konstatēji tvana gāzes detektors. Strādnieki tobrīd uz nama jumta remontējušu skursteni. Darbus pēc “Rīgas namu pārvaldnieka" pasūtījuma tur veica SIA “Vilseko”

Sieviete gājusi runāt ar strādniekiem, kuri latviešu valodā teikto neesot sapratuši. Arī krievu valodā komunikācija bijusi visai vāja. Valsts darba inspekcija remontdarbu vietā konstatējusi klajus darba drošības pārkāpumus. Tā arī pētīs arī iespējamu trešvalstnieku nereģistrēto nodarbinātību, uzsver "Panorāma". Līdz visa noskaidrošanai un nepilnību novēršanai darbus uz nama jumta tika aizliegts turpināt,

Pēc Valsts darba inspekcijas vizītes nekādi darbi vismaz otrdien pēcpusdienā tur nenotika, taču, kā novēroja "Panorāma", vēl rīta pusē bija zināma rosība.

SIA “Vilseko” uz LTV jautājumiem e-pastā skaidroja – ja uzņēmums saņems sodu, to noteikti apmaksāšot. Visi darbinieki Latvijā uzturoties likumīgi, jo ir nodarbināti uzņēmumā. Iedzīvotāju un darbinieku drošība esot prioritāte, ziņo "Panorāma".

Tikmēr Darba inspekcijā informē, ka pagājušajā gadā tās inspektori SIA “Vilseko” viesojušies sešas reizes, tai skaitā pērn atklājot nereģistrētu nodarbinātību.

Rīgas namu pārvaldnieks”, kas ir remontdarbu pasūtītājs, skaidroja, ka šis uzņēmums piedāvājis zemāko cenu un līgums ar to, visticamāk, netiks pagarināts. Dūmvada tehnisko stāvokli pašlaik pārbaudot, ja konstatēs nepilnības, cels pretenzijas pret SIA “Vilseko”. Bet konstatētos darba drošības pārkāpumus pārvaldnieks nekomentēja.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!