Foto: LETA
Atbilstoši Eiropas prasībām renovēts Vecumnieku cietums un šiem darbiem iztērēti 138 488 lati, portālu "Delfi" informēja Ieslodzījuma vietu pārvaldes (IeVP) pārstāve Ināra Makārova.

Cietumā pabeigta dzīvojamā korpusa renovācija, ierīkots jauns ūdensvads un attīrīšanas iekārtas. Cietuma teritorijā izbūvēts jauns ūdens urbums, sūkņu stacija, ūdenim turpmāk būs atdzelžošanas iekārta. Ierīkota pilnīgi jauna kanalizācijas sistēma un uzstādītas notekūdeņu attīrīšanas iekārtas, kuru līdz šim vispār nebija, vēsta pārvaldē.

Dzīvojamajā korpusā izremontētas visas istabas, virtuves un dušas telpas, divstāvu ēkai nomainīti logi. Notiesātajiem turpmāk būs arī jaunas gultas un citas mēbeles.

IeVP norāda, ka Vecumnieku cietuma infrastruktūra bija ļoti novecojusi, vecais ūdensvads un artēziskais urbums būvēti 1965.gadā, bet kanalizācijas iekārta - 1970.gadā.

Cietuma atjaunošana finansēta no papildus līdzekļiem neatliekamajiem darbiem, lai uzlabotu apstākļus ieslodzījuma vietās atbilstoši cilvēktiesību normām.

Līdz šim Eiropas prasībām atbilstoša ieslodzījuma vieta bija Cēsu Audzināšanas iestāde nepilngadīgajiem, tagad – arī Vecumnieku cietums, kas ir atklāta tipa cietums, kurā iespējams uzturēties 80 notiesātajiem.

Sadzīves apstākļi un infrastruktūra tiek uzlabota arī citās ieslodzījuma vietās, vēsta pārvaldē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!