Lai veicinātu sabiedrības līdzdalību valsts pārvaldē, Valsts kanceleja savā interneta mājaslapā no šodienas piedāvā divus jaunus pakalpojumus - valsts tiešās pārvaldes iestāžu datu bāzi un iespēju parakstīties tiesību aktu projektu saņemšanai pa e-pastu.
Valsts kancelejas Politikas koordinācijas departamenta konsultants Valērijs Stūris šodien preses konferencē informēja, ka datu bāzē "tpi.mk.gov.lv" ir informācija par visām valsts tiešās pārvaldes institūcijām - valsts pārvaldes iestādēm, valsts aģentūrām un kapitālsabiedrībām.

Datu bāzē var atrast ziņas par šo iestāžu izveidošanu, atrašanās vietu, saziņas iespējām, kā arī to iekšējiem normatīvajiem aktiem. Datu bāzē nav ziņu par pašvaldībām, to iestādēm, kā arī augstskolām un neatkarīgajām institūcijām, jo to neparedz likumdošana.

Datu bāzē apkopotā informācija tiks regulāri aktualizēta - to darīs iestādes pašas. Savukārt Valsts kanceleja nodrošinās datu bāzes pieejamību un funkcionalitāti. Visu informāciju ikviens interesents datu bāzē varēs meklēt bez maksas.

Datu bāzei ir arī terminu skaidrojumi un informācija par atlases kritērijiem, lai atrastu interesējošo institūciju.

Arī pierakstīšanās uz jaunākajiem tiesību aktu projektiem savā e-pastā būs pieejami ikvienam interesentam bez maksas. Kā informēja Valsts kancelejas Komunikācijas departamenta konsultante Ilze Greiškalne, izvēloties vienu no 18 jomām vai ievadot interesējošo vārdu, jebkurš interesents varēs savā e-pastā saņemt saisti uz jaunāko tiesību aktu projekta redakciju. Līdz ar to ikviens varēs sekot līdzi tiesību aktu projektu virzībai valdībā no izskatīšanas valsts sekretāru sanāksmē līdz akceptēšanai Ministru kabinetā.

Valsts kanceleja paredz, ka šo pakalpojumu aktīvi varētu izmantot nevalstiskās organizācijas, ministriju pārstāvji, žurnālisti, studenti un citi.

Abu pakalpojumu izstrāde Valsts kancelejai izmaksājusi aptuveni 9 000 latu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!