Foto: LETA

Norises pasaules politikā liecina, ka veidojas jauna pasaule, kurā dominē spēks un kurā starptautiskos līgumus ne vienmēr uzskata par saistošiem, šādu viedokli Latvijas Radio pauda Eiropas Parlamenta deputāte Sandra Kalniete (V).

Pēc politiķes domām, pasaule ir kļuvusi nedrošāka, jo pieaug agresivitāte un cilvēki ir kļuvuši daudz atkarīgāki no digitālās pasaules.

Nākamgad būtiskākās norises pasaulē būs vēlēšanas Vācijā un Francijā, atzīmēja Kalniete, piebilstot, ka arī Latvijā ir būtiski izaicinājumi.

Kalniete uzsvēra, ka arī Latvijā aug dziļa neapmierinātība, jo politikā ir jūtama liela stagnācija un sabiedrības labklājība ceļas lēni, bet visvairāk cilvēkus aizvainojot tas, ka viņus neuzklausa un viņu vēlmes neņem vērā.

Pēc politiķes vārdiem, šādos apstākļos rodas bažas, kurš "apseglos" šīs sabiedrības dusmas un izmantos tās, nokļūšanai pie varas. "Nepiederu pie tiem, kas uzskata, ka kāds brīnumdaris atnāks un sakārtos Latvijas politiku," piebilda Kalniete, "Saeima nenokrīt no mēness, tā atspoguļo sabiedrības minimodeli".

Kalniete domā, ka Latvijas politikā ir nepieciešama paaudzes nomaiņa, bet problēma ir tajā, ka neviens negrib politikā iesaistīties, jo visi tajā strādājošie tiekot pakļauti masīvai kritikai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!