Foto: AFP/Scanpix

Lai nodrošinātu savlaicīgu gatavošanos Eiropas Savienības (ES) struktūrfondu un Kohēzijas fonda 2014.-2020.gada plānošanas periodam, tiks veidota ES struktūrfondu un Kohēzijas fonda pagaidu uzraudzības komiteja.

Finanšu ministrija kā atbildīgā institūcija par ES Kohēzijas politiku Latvijā sadarbībā ar citām institūcijām sākusi sagatavošanās darbus ES fondu 2014.-2020.gada plānošanas periodam. Darbs norit saskaņā ar Nacionālā attīstības plāna 2014.-2020.gadam izstrādes procesu, teikts informatīvajā ziņojumā, ko šodien uzklausīja Ministru kabineta komiteja.

Komiteja sagatavoto ziņojumu atbalstīja. Pēc nedēļas to plānots skatīt valdības sēdē.

Sagatavošanās darbi ietver partnerības līguma, darbības programmas un citu dokumentu sagatavošanu. Šajā procesā nepieciešama daudzu pušu iesaiste un partnerības principa nodrošināšana. Lai nodrošinātu 2014.-2020.gada plānošanas perioda plānošanas dokumentu sagatavošanas uzraudzību, nepieciešams izveidot ES fondu pagaidu uzraudzības komiteju, teikts ziņojumā. Šāda komiteja tika izveidota, gatavojoties arī 2007.-2013.gada plānošanas periodam, kas nodrošināja iesaistītajām pusēm kopīgu forumu plānošanas dokumentu izstrādes uzraudzībai.

Komitejas sanāksmes plānotas vismaz divas reizes gadā. Komitejas sekretariāta funkcijas nodrošina Finanšu ministrija.

Komitejā darbosies ministriju pārstāvji, kā arī Valsts kancelejas, Centrālās finanšu un līgumu aģentūras, Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras, Nodarbinātības valsts aģentūras, Valsts izglītības attīstības aģentūras, Valsts reģionālās attīstības aģentūras, Sabiedrības integrācijas fonda un plānošanas reģionu pārstāvji.

Tajā strādās arī Latvijas Brīvo arodbiedrību savienības, Latvijas Darba devēju konfederācijas, Latvijas Pašvaldību savienības, Latvijas Mazo un vidējo uzņēmumu amatniecības padomes, Latvijas Informācijas un komunikācijas tehnoloģijas asociācijas, Latvijas Pieaugušo izglītības apvienības, Vides aizsardzības kluba, Augstākās izglītības padomes, Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras pārstāvji. Vēl vairāku citu institūciju, organizāciju, biedrību un nodibinājumu pārstāvji varēs piedalīties komitejas sēdēs ar padomdevēja tiesībām.

Komiteja darbību sāks šā gada trešajā ceturksnī un darbosies līdz nākamā ES fondu 2014.-2020.gada plānošanas perioda uzraudzības komitejas izveidošanai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!