Rīgas domes Pilsētas attīstības komitejas deputāti trešdien atbalstīja jauna ziedu paviljona izveidošanu Vērmanes dārzā.
Komiteja akceptēja 50 000 latu piešķiršanu no Pilsētas attīstības fonda Vērmanes dārza ziedu paviljona projektēšanai. Galīgais lēmums būs jāpieņem domes prezidijam.

Vērmanes dārzs ar domes lēmumu ir nodots pašvaldības aģentūras "Rīgas dārzi un parki" vienotā apsaimniekošanā. Ziedu tirdzniecības vietas izveide atbilstoši kvalitatīvas arhitektūras prasībām ir viens no tuvākajiem parka apsaimniekošanas uzdevumiem.

Lielākā daļa rīdzinieku - 51% - vēlas puķu tirdziņa sakārtošanu, liecina tirgus un sabiedriskās domas pētījumu centra SKDS aptauja.

Vērtējot "Saktas" puķu tirdziņa nākotni, 51% aptaujāto pauda viedokli, ka tirdziņam nepieciešami modernāki paviljoni, bet pats tirdziņš jāatstāj līdzšinējā vietā. Savukārt 25% rīdzinieku uzskata, ka tirdziņš ne tikai jāatstāj tajā pašā vietā, bet arī tādā pašā izskatā. Par to, ka tirdziņš jāpārvieto uz dārza iekšpusi, iestājas 10% rīdzinieku. Biežāk nekā caurmērā atbildi, ka tirdziņš jāpārvieto dārza iekšpusē, sniedza Centra rajonā dzīvojošie. Noteikta viedokļa šajā jautājumā nebija 14% aptaujāto.

Pilsētas attīstības komitejas priekšsēdētājs Edmunds Krastiņš (TP), komentējot aptaujas rezultātus, uzsvēra, ka viņu nav apmierinājusi līdzšinējā tirdziņa rekonstrukcijas gaita, tāpēc viņa vadītā komiteja atbalstījusi grozījumus Rīgas domes lēmumā par Vērmanes dārza un tam piegulošās teritorijas nodošanu pašvaldības aģentūras "Rīgas dārzi un parki" valdījumā.

Grozījumi tika pieņemti domes sēdē 11.decembrī. Ar šiem grozījumiem aģentūra tagad ir atbildīga ne tikai par dārza apsaimniekošanu, bet arī par tā malā esošā tirdziņa renovāciju.

"Pašvaldībai pašai jāuzņemas iniciatīva gaumīgu, tradicionālajā pilsētvidē iederīgu paviljonu izveidē. Turklāt jāuzsver, ka paviljoni atrodas uz pilsētai piederošas zemes un būs pilsētas īpašums, kuru varēs izīrēt puķu tirgotājiem, bet nekādā gadījumā ne privatizēt," sacīja Krastiņš.

SKDS aptauja veikta no oktobra līdz novembra sākumam, un tajā piedalījās 805 cilvēki.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!