Liepājas mērs Uldis Sesks otrdien akcijā "Atstāj savu dzintaru Liepājas laikā!" ziedoja dzintara gabaliņus Latvijas lielākā dzintara pulksteņa izveidei. "Tas ir "Liepājas apvienotā saraksta" ieguldījums pilsētas nākotnē," pauda Sesks.
Dzintari, ko Sesks ziedoja akcijā, esot paša vākti pludmalē, kā arī politiskās organizācijas "Liepājas Apvienotais saraksts" pārstāvju dāvinājums.

Liepājā jau trīs nedēļas turpinās dzintara gabaliņu vākšanas akcija "Atstāj savu dzintaru Liepājas laikā!", lai Liepājas dzintara pulkstenim laika ritējumu iezīmētu nevis birstošas smiltis, bet katra liepājnieka atnestais dzintara gabaliņš.

Iedzīvotāji šajā akcijā ir ļoti atsaucīgi - saziedoti jau aptuveni 20 kilogrami dzintara gabaliņu. Daži iedzīvotāji akcijai ziedojuši arī dzintara brošas un piekariņus.

Dzintaru vākšanas akcija noslēgsies 31.maijā pasākumā Līvas ciems Liepājā, Siena tirgū. Pasākuma laikā būs iespēja apskatīt saziedotos dzintarus, kā arī ziedot savu dzintaru. Dzintara apstrādes meistari kopīgi ar pasākuma apmeklētājiem no lielākajiem dzintara gabaliem vērs krelles.

Kopš akcijas izsludināšanas sākotnējā ideja par dzintara pulksteni ir pāraugusi par projektu vides objekta veidošanā. Akcijas rezultāts ir nemainīgs - tas būs Latvijā lielākais dzintara pulkstenis, ko simboliski varētu nodēvēt par Liepājas laiku. Pašreiz Liepājas Komunālā pārvalde izstrādā konkursa nolikumu, kas paredz gan pulksteņa vizuālā projekta izstrādi, gan objekta uzstādīšanu. Līdz tam Liepājas būvvalde būs izvērtējusi šādam vides objektam vispiemērotāko vietu. Konkursu izsludinās jūnija sākumā.

Latviešu biedrības namā dzintari savākti stikla traukos, dodot iespēju liepājniekiem saziedotos dzintariņus apskatīt līdz akcijas noslēgumam. Pulksteņa veidošanā savu atbalstu ir izteikuši arī Liepājas uzņēmēji - "Liepājas maiznieks" ziedos vienu santīmu no katra pārdotā Līvciema maizes kukulīša, kura iepakojumu rotā "Līvas ciemam" 750 logo.

Ideja par šāda Liepājas vizuāla simbola izgatavošanu, kas būtu gan paliekoša vērtība, gan interesants tūrisma objekts, pieder Latvijas Televīzijas ģenerāldirektoram Uldim Gravam, kurš arī kopā ar vairākiem kolēģiem jau ziedojis dzintariņus. Tā ir daudzu Eiropas pilsētu pieredze un tradīcija veidot vai uzturēt pilsētā kādu arhitektonisku objektu, kas simboliski un idejiski stāsta par pilsētu un tās iedzīvotājiem un kuru apvij stāsts vai leģenda.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!