Valdība otrdien apstiprināja Liepājas Valsts tehnikuma izveidi, kurā apvienos Liepājas Būvamatniecības vidusskolu, Liepājas Tūrisma un tekstila skolu un Rīgas Tehniskās universitātes Liepājas filiāles profesionālo vidusskolu.

Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) norāda, ka šis ir viens no daudzajiem gadījumiem, kad strukturālo reformu ietvaros notiek izglītības iestāžu apvienošana, likvidācija, citiem vārdiem, optimizācija.

Ministrija skaidro, ka tādā veidā būs jauna, moderna, mūsdienu prasībām atbilstoša profesionālās izglītības iestāde, iespējama efektīvāka cilvēku un materiālo resursu izmantošana, kā arī profesionālās izglītības kvalitātes paaugstināšana.

Juridiski būvskola un tūrisma skola ir ministrijas padotībā, toties vidusskola – Rīgas Tehniskās universitātes padotībā. Valdības otrdien apstiprinātais rīkojuma projekts paredz, ka reorganizācija notiek līdz ar 2011. gada 1. martu.

Šogad, 1. janvārī, būvskolā mācījās 405 audzēkņi, kas apguva četras programmas: būvdarbus, kokizstrādājumu izgatavošanu, metālapstrādi un izlīdzinošo kursu, kā arī 60 darbinieki. Savukārt tūrisma skolā mācās 464 audzēkņi, kas apgūst piecas programmas: viesnīcu serviss, ēdināšanas serviss, saimniecības vadīšana, šūto izstrādājumu ražošana un izlīdzinošais kurss. Iestādē strādā 70 darbinieki.

Savukārt RTU Liepājas filiāles profesionālajā vidusskolā gada sākumā mācījās 1033 audzēkņi, kas apguva datorsistēmas, enerģētiku, autotransportu, mehatroniku, grāmatvedību, komerczinības, finanses, banku lietas un apdrošināšanu, kā arī sekretariāta un biroja darbu. Pēc nonākšanas tehnikuma sastāvā, tā nonāks IZM pakļautībā.

Ministrija atgādina, ka jau 1920. gadā Liepājā bija profesionālās izglītības iestāde ar nosaukumu Liepājas Valsts tehnikums.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!