Rīgas dome plāno izstrādāt pilsētas ilgtermiņa svētku noformējuma programmu, lai apzinātu visas pilsētas izrotāšanas iespējas un pilnveidotu Rīgas svētku noformējumu, informēja domes sabiedrisko attiecību nodaļā.
Par programmas nepieciešamību trešdien vienojās Kultūras, mākslas un reliģijas lietu komitejas priekšsēdētāja Helmī Stalte ar Pilsētas attīstības departamenta direktoru Vilni Štramu, departamenta Rīgas pilsētas Būvvaldes Pilsētvides nodaļas vadītāju Artu Goldbergu un Rīgas domes Kultūras pārvaldes priekšnieci Diānu Čivli.

Dome varētu izsludināt konkursu, kas paredzētu gan izstrādāt šādu programmu, gan piedāvāt precīzus noformējuma tehniskos risinājumus, izmantojot arī jau esošās infrastruktūras objektus.

Tikšanas laikā tika nolemts, ka būtu veidojama darba grupa, kas izstrādātu darba uzdevumu šim konkursam. Paredzēts, ka darba grupā varētu strādāt arhitekti, mākslinieki, pilsētplānotāji un pilsētvides speciālisti, būvinženieri un pilsētas kultūras jomas pārzinātāji.

Līdz ar pilsētas noformējuma programmas izstrādāšanu būtu apzinātas visas iespējas kur, kādā veidā, cik daudz un kādus dekoratīvos un cita veida mākslinieciskā noformējuma elementus varētu pilsētā izvietot. Zinot visas tehniskās iespējas svētku noformējuma izvietošanai pilsētā, pilsētas sapošanas procedūra kļūtu elastīgāka un mākslinieku piedāvājums, piesaistīts konkrētam pilsētvides objektam - oriģinālāks. Stalte uzskata, ka Valsts galvaspilsētas svētku noformējuma un pasākumu kvalitātes nodrošināšanai ir "precīzi jādefinē katras šajos darbos iesaistītās institūcijas pienākumi, uzdevumi un galvenais - atbildība".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!