Valdība otrdien nolēma reorganizēt Veselības ministrijas (VM) padotībā esošās iestādes – Medicīniskās aprūpes un darbspējas ekspertīzes kvalitātes kontroles inspekciju (MADEKKI), Valsts farmācijas inspekciju un Valsts sanitāro inspekciju, tās apvienojot un no oktobra izveidojot tiešās pārvaldes iestādi – Veselības inspekciju.
Veselības ministrijā informē, ka visas šīs iestādes veic kontroles un uzraudzības funkcijas veselības aprūpes, sabiedrības veselības un farmācijas jomā un pārbaudāmie objekti visām inspekcijām ir galvenokārt ar veselības nozari saistītas iestādes, tādēļ VM secināja, ka inspekcijām nav lietderīgi darboties kā atsevišķām institūcijām.

Apvienotā inspekcija spēs ātrāk risināt kopīgos jautājumus veselības aprūpes kontroles jomā. Piemēram, saņemtie iesniegumi, kuri aptver vairāku institūciju kompetences jomu, nebūs jāpārsūta pēc piekritības un to izvērtēšanu varēs uzsākt nekavējoties. Veicot reorganizāciju, tiks koncentrēti finanšu resursi un paaugstināta kvalitātes kontrole, kā arī samazināsies patērētais iesniegumu izskatīšanas laiks.

Apvienojot inspekcijas, būs iespējams pilnveidot datu bāzes, ļaujot gūt pilnīgu informāciju par sabiedrības veselības jomā iesaistīto pakalpojumu sniedzēju darba kvalitāti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!