Foto: Valsts prezidenta kanceleja

Lai arī jaunais mācību gads sākas ar zināmu piesardzību veselības jomā, Valsts prezidents Egils Levits Zinību dienā aicina skolēnus un studentus jebkuros apstākļos apgūt jaunas zināšanas, attīstīt savus talantus, veidoties par daudzpusīgiem un varošiem Latvijas pilsoņiem.

"Skolas, augstskolas un universitātes visos laikos izstaro zinību gaismu. Izglītības virsmērķis Latvijā ir tādas valsts veidošana, kurā valda gudrība, zināšanas un krietnums, kurā pilsoņi īsteno demokrātiju un dzīvo labklājībā," apsveikumā norāda Levits.

Mācībspēkiem viņš novēlēja šo mērķi turēt augstu, pārvarot laicīgas grūtības, kā arī skolotājiem un pasniedzējiem prezidents vēlēja īpašu izturību un iecietību.

Lai arī jaunais mācību gads sākas ar piesardzību veselības jomā, Levits skolēnus un studentus aicināja koncentrēt spēkus uz galveno – jebkuros apstākļos apgūt jaunas zināšanas, attīstīt savus talantus, veidoties par daudzpusīgiem un varošiem Latvijas pilsoņiem.

"Lai jums skaists atkalredzēšanās prieks, uzsākot 2021./2022. mācību gadu un satiekot citam citu klātienē!" vēlēja prezidents.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!