Tuvojoties Vecgada vakara un Jaunā gada sagaidīšanas svinībām, Rīgas veikalos ir vērojams iepirkšanās drudzis, aģentūrai LETA apstiprināja "Rimi Latvia" un "VP Market" pārstāvji.
Kā stāsta "VP Market" preses sekretārs Ivars Andiņš, parasti "VP Market" veikala darbinieki strādā divās maiņās. Redzot lielo pircēju pieplūdumu, patlaban darbam mobilizētas un strādā abas maiņas. "Darbinieki knapi spēj nest klāt preci," situāciju veikalos raksturoja Andiņš.

Arī "Rimi Latvia" sabiedrisko attiecību vadītāja Inta Krasovska apliecināja, ka pirms gaidāmajiem svētkiem cilvēki aktīvi iepērkas "Rimi" veikalos. Lai svētku iepirkšanās laikā prece nepietrūktu, veikti attiecīgi pasūtījumi.

Pēc Krasovskas teiktā, ļoti liels apgrozījums parasti ir uz Ziemassvētkiem, pēc tam - uz Jauno gadu. Liels tirdzniecības apgrozījums saglabājas līdz pat pareizticīgo Ziemassvētkiem, kas ir janvāra sākumā.

Uz Ziemassvētkiem parasti vairāk iepērkas latvieši. Savukārt Jaunā gada sagaidīšanas svinībām gatavojas gan latvieši, gan krievvalodīgie, piebilda "Rimi Latvia" pārstāve.

Kā pastāstīja aculiecinieki, atsevišķos veikalos ir tik daudz cilvēku, ka esot grūti pārvietoties starp veikalu plauktiem. Cilvēki iepērkoties tā, it kā šī būtu pēdējā diena, kad strādā veikali. Veikalā "Maxima", kas atrodas Deglava un Astras ielas krustojumā, neesot bijis brīvu iepirkuma ratiņu.

Savukārt lielveikalā "Alfa" pircēju bijis tik daudz, ka nav bijis iespējams novietot automašīnu stāvvietā. Cilvēki novietojuši automašīnas kur pagadās, radot vēl lielākus sastrēgumus.

Veikalos prāvas rindas izveidojušās zivju un gaļas izstrādājumu nodaļās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!