Foto: Valsts kanceleja
Valsts kancelejas (VK) direktore Gunta Veismane iesniegusi atlūgumu, atsakoties no Ministru prezidenta Valda Dombrovska (JL) piedāvājuma ieņemt Valsts kancelejas direktora amatu vēl trešo pilnvaru termiņu pēc kārtas, informēja VK Komunikācijas departaments.

Veismane savā atteikumā norāda: "Esmu šajā amatā godprātīgi nostrādājusi vairāk nekā desmit gadus, izveidojot progresīvām Eiropas valstīm atbilstošu valdības centru, sakārtojot valdības dokumentu aprites procedūras un stiprinot sabiedrības līdzdalības iespējas lēmumu veidošanas un pieņemšanas procesā. Taču, vadoties pēc labas pārvaldības un menedžmenta principiem, uzskatu, ka divi pilnvaru termiņi ir pietiekams laiks vienas iestādes vadībai. Tāpēc – no sirds pateicoties par manas profesionalitātes augsto novērtējumu un Jūsu piedāvājumu atkārtoti pagarināt pilnvaru termiņu uz vēl pieciem gadiem, - aicinu Jūs apsvērt citas iespējamās kandidatūras Valsts kancelejas direktora amatam."

Tāpat Veismane pateicās premjeram par atbalstu un iespēju strādāt vienā komandā.

Dombrovskis žurnālistiem norādīja, ka Veismani atkārtoti aicinājis ieņemt VK direktores amatu, jo viņa iestādi vadījusi desmit gadus un darījusi to profesionāli, tiesa, ne viss gan esot bijis "spīdoši". Premjers pagaidām nevarēja atbildēt par to, kādā veidā notiks jaunā VK vadītāja meklēšana un vai tas būs nākamās valdības uzdevums, taču pieļāva, ka uz šo amatu būs jārīko konkurss.

Veismanes otrais pilnvaru termiņš beidzas šā gada 31.decembrī. Saskaņā ar Valsts civildienesta likumu, Valsts kancelejas direktoru uz pieciem gadiem ieceļ Ministru prezidents. Sešus mēnešus pirms termiņa beigām Ministru prezidents nolēma termiņu pagarināt.

Veismane Valsts kancelejas direktores amatu ieņem kopš 2000.gada 25.aprīļa.

Jau ziņots, ka Dombrovskis jūnija sākumā izdevis rīkojumu par Vērtēšanas komisijas izveidi, lai novērtētu Veismanes darbību un tās rezultātus. Valsts Civildienesta likums nosaka, ka iestādes vadītāja darbs izvērtējams ne retāk kā reizi divos gados. Iepriekš Veismanes paveiktais vērtēts 2008.gada pavasarī, piešķirot augstākā novērtējuma atzīmi A, kas nozīmē, ka darba izpilde visās jomās pārsniedza prasības attiecīgajā nozarē.

Šogad Viesmane izpelnījusies premjera aizrādījumu par komunikācijas stilu un savlaicīgu informācijas nesniegšanu Saeimas deputātiem. Aizrādījums izteikts saistībā ar ziemā notikušo gadījumu, kad Saeimas Eiropas lietu komisijas sēdē žurnālistu rīcībā nonāca konfidenciāli dokumenti par Eiropas Savienības fondu piešķirto finansējumu Latvijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!