“Valsts kanceleja (VK) nav rosinājusi izveidot jaunu raidījumu, kas sniegtu “oficiālu informāciju” un kuru varētu iekļaut LTV un Latvijas Radio programmās,” teikts šodien VK direktores Guntas Veismanes nosūtītajā vēstulē Nacionālās radio un televīzijas padomes (NRTP) priekšsēdētājam Imantam Rākinam.
“25.augustā notika tikšanās ar ministriju komunikācijas struktūrvienību vadītājiem, VK pārstāvjiem, kā arī LTV ģenerāldirektoru Jāni Holšteinu, Latvijas Radio ģenerāldirektoru Dzintri Kolātu un NRTP Ingrīdu Strodu. Tikšanās tēma bija diskusija par nacionālā pasūtījuma veidošanu sabiedriskajās raidorganizācijās, kuras ietvaros radio un televīzijas pārstāvji iepazīstināja ar saviem darbības principiem programmu plānošanā, kā arī visas puses tika aicinātas izteikties par tādiem jautājumiem, kā nacionālā pasūtījuma veidošana, sociālā reklāma, savstarpējā sadarbība un operatīva informācijas apmaiņa valsts pārvaldes un mediju starpā.

Tostarp tika aktualizēts jautājums par to – vai valsts pārvaldes iestāžu sniegtā un mediju atspoguļotā informācija ir pietiekoša sabiedrības vajadzībām un šīs vajadzības apmierina. Diskusijas laikā izskanēja dažādi viedokļi un argumenti, sarunas dalībnieki vienojās turpināt iesākto dialogu, bet tās rezultātā netika izteikts neviens konkrēts priekšlikums turpmākai rīcībai,” teikts Veismanes vēstulē.

“Līdz ar to uzskatām, ka NRTP izplatītais paziņojums neatbilst īstenībai, kas šobrīd ir radījis nepamatotu ažiotāžu plašsaziņas līdzekļos,” turpina Veismane.

“Tāpēc visu ministriju un Valsts kancelejas vārdā aicinu precizēt NRTP sniegto informāciju, kā arī sniegt skaidrojumu par notikušā iemesliem. Tāpat lūdzu izvērtēt iespēju Valsts kancelejas Komunikācijas dapartamenta vadītājai Ievai Skrastiņai piedalīties NRTP sēdē, kurā pēc medijos izskanējušās informācijas tiks izteikts padomes viedoklis par „šo ierosinājumu”,” vēstuli nobeidz VK direktore.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!