Foto: DELFI
Latvijas Pasta valdes priekšsēdētājs Aivars Veiss atzīst, ka gandrīz ik dienas viņam nākas saskarties ar "atskaņām no pagātnes, ar veidu, kā iepriekš kārtoja lietas", kas bijušas visai tālu "no labākās biznesa un finanšu prakses".

Veiss intervijā laikrakstam "Latvijas Avīze" sola uzņēmumu padarīt konkurētspējīgu un rentablu trīs gadu laikā.

"Brīnuma nūjiņas nav, galvenais ir iestādes sakārtošana. Tiesa gan, pāris mēnešos amatā, gandrīz ik dienas saskaros ar pārsteigumiem – atskaņām no pagātnes, ar veidu, kā iepriekš kārtoja lietas. Daudz kas ir iekonservēts un visai attālu no labākās biznesa un finanšu prakses. Reizē tas ļauj būt optimistiskam, jo to visu sauc – neizmantotās rezerves un iespējas, kas rāda, kāds gan būtu "Latvijas Pasts", ja to attīrītu no pagātnes un saliktu pareizā, funkcionējošā kārtībā. Lai saskaņotu un koordinētu rīcību, nav vajadzīgi finanšu ieguldījumi. Vienkārši sakot, no rīta nav jāsāk rakt grāvi, lai pēcpusdienā saņemtu komandu to atkal bērt ciet. Cilvēki jāsaliek īstajās vietās un darbos, liekot saprast, par ko kurš atbild, " pauž Veiss.

"Paskatieties, piemēram, ir remontētas un modernizētas pasta nodaļas – un tagad tās aizvērtas vai pārceltas uz citu vietu. Šajos ekonomiskajos apstākļos bankas optimizē tīklu un arī pasts sašaurina darbību, bet gauži neloģiski tika tērēti līdzekļi, remontējot nodaļas, kurām drīz pēc tam pielika priekšā atslēgu. Acīmredzot viena struktūrvienība nesaskaņoja plānus ar otru – netika vadīti procesi, nebija darbības vienota mērķa virzienā," norāda Veiss.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!