Otrdienas laikā stiprā vēja radītie elektrolīniju bojājumi lielākoties novērsti, informē AS "Latvenergo" Korporatīvo komunikāciju departamenta Ārējo komunikāciju daļas vadītājs Andris Siksnis.
Lielākā daļa bojājumu novērsti Centrālo elektrisko tīklu rajonā, kur rīta pusē bija visvairāk bez sprieguma palikušo transformatoru. Līdzīga situācija ir Rietumu elektrisko tīklu rajonā.

"Latvenergo" speciālisti darbu turpinās arī trešdien.

Siksnis informēja, ka dienas vidū atsevišķos rajonos, piemēram, Ziemeļu elektrisko tīklu rajonā un Rietumu elektrisko tīklu rajonā, bez sprieguma esošo transformatoru skaits pieauga, salīdzinot ar rītu, kad bez sprieguma bija aptuveni 275 transformatoru.

Taču šo iekārtu kopējais skaits - aptuveni 300 ierīču - nav liels, norādīja kompānijas pārstāvis. Valstī ir aptuveni 25 000 transformatoru.

Jau ziņots, ka stiprā vēja dēļ vakar vakarā un pagājušajā naktī elektrolīnijās bija iekrituši koki un koku zari, kas rada īsslēgumus vai pat pārrauj līniju vadus. "Latvenergo" speciālistu darbu šodien traucēja vējš un lietus.

Saskaņā ar Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas aģentūras informāciju piekrastes rajonos stiprs vējš ar ātrumu 15-19 metri sekundē (m/s) saglabāsies arī šīs nakts sākumā, taču pārējā Latvijas daļā vējš sācis pierimt.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!