Ārstējošo ārstu komanda tuvākajā laikā lems par Valsts prezidenta Raimonda Vējoņa turpmāko atveseļošanās posmu ārpus Stradiņa slimnīcas, apliecināja prezidenta preses padomnieks Gusts Kikusts.

Viņš skaidroja, ka Vējonis pagaidām turpina atveseļoties Stradiņa slimnīcas Kardioloģijas nodaļā. Prezidenta pašsajūta ir laba un viņš ir apņēmības pilns visus spēkus veltīt, lai panāktu pilnīgu atveseļošanos un atgrieztos ikdienā.

"Ārstējošo ārstu komanda tuvākajā laikā lems par turpmāko atveseļošanās posmu ārpus Stradiņa slimnīcas. Tiklīdz šāds lēmums tiks pieņemts, attiecīgi informēsim sabiedrību," pauda Kikusts.

Stradiņa slimnīcas pārstāve Lāsma Sīle pastāstīja, ka prezidenta atveseļošanās procesā saglabājas pozitīva dinamika. Slimnīcā veikts svarīgs ārstēšanas posms, viņa norādīja, arī apliecinot, ka atbilstoši pacienta veselības stāvoklim ārsti tuvākajā laikā lems par turpmāko terapiju.

Lai prezidents atveseļotos pilnībā, nepieciešams turpināt saņemt medikamentus, kā arī veikt pēcoperācijas rehabilitāciju, viņa piebilda.
Precīzu izrakstīšanas laiku slimnīca vēl nevar noteikt, viņa uzsvēra.

Savukārt, kā izriet no Ministru prezidenta Māra Kučinska (V) teiktā Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma", Vējonis šonedēļ varētu turpināt atveseļošanās procesu Jūrmalas rezidencē.

"Runāju ar prezidentu, kurš šonedēļ, visticamāk, aiziet uz Jūrmalas rezidenci un tur arī varēs pakāpeniski visas darbības veikt," teica Kučinskis.

Jau ziņots, ka pēc papildu izmeklējumu veikšanas ārsti atzinuši, ka Vējoņa veselības stāvoklis uzlabojies tiktāl, ka intensīvā terapija vairs nav nepieciešama. Paredzēts, ka prezidents turpmāk ārstēsies Kardioķirurģijas nodaļā un pakāpeniski atsāks pildīt Valsts prezidenta pienākumus.

Mediķi Vējonim konstatēja sepses infekciju, kas skāra sirds vārstuļus, tāpēc valsts pirmajai personai 20.janvārī tika veikta sirds operācija, kuras laikā Stradiņa slimnīcas ārstiem izdevās likvidēt infekcijas avotu. Operācijas gaitā infekcijas skartais sirds vārstulis tika aizstāts ar protēzi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!