Valsts prezidenta Raimonda Vējoņa veselības stāvoklis joprojām ir vērtējams kā stabils, un jau šonedēļ prezidents varētu tikt pārvests no intensīvās terapijas nodaļas uz kardioloģijas nodaļu, LNT raidījumam "900" sekundes norādīja Paula Stradiņa klīniskās universitātes slimnīcas pārstāve Lāsma Sīle.

Kā skaidroja Sīle, prezidents vēl joprojām atrodas intensīvās terapijas nodaļā, taču terapija pakāpeniski tiek samazināta.

Lai gan Vējonim vēl tiks veiktas analīzes un pārbaudes, slimnīcas pārstāve paredzēja, ka, iespējams, šonedēļ prezidents varētu pamest intensīvās terapijas nodaļu. Savukārt pēc uzkavēšanās kardioloģijas nodaļā prezidents varētu turpināt ārstēties no mājām.

Vējoņa veselības stāvoklis joprojām ir vērtējams kā stabils.

Jau ziņots, ka mediķi Vējonim konstatējuši sepses infekciju, kas skar sirds vārstuļus, tāpēc valsts pirmajai personai bija nepieciešams veikt sirds operāciju.

Operācijā 20. janvārī Paula Stradiņa klīniskās universitātes slimnīcas ārstiem izdevās likvidēt infekcijas avotu. Operācijas gaitā infekcijas skartais sirds vārstulis ticis aizstāts ar vārstuļa protēzi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!