Foto: DELFI
Atlaist Jūrmalas domi, par spīti tās sadrumstalotībai un neviennozīmīgi vērtējamiem lēmumiem, nav pašmērķis, bet ir nepieciešama strikta situācijas analīze.

Tā pauda vides ministrs Raimonds Vējonis (Zaļo un zemnieku savienība), kuram no jaunā gada plānots uzticēt apvienotās Vides aizsardzības un reģionālās attīstības (VARAM) ministrijas vadību.

Viņš atzina, ka ažiotāžu izraisījušais jautājums par Jūrmalas domes iespējamu atlaišanu ir risināms, tiekoties un izrunājoties gan ar pašreizējo Jūrmalas mēru Gati Truksni, gan arī citiem atbildīgajiem domes pārstāvjiem.

"Jūrmalas domē ir notikušas dažādas lietas, tāpēc ir jāizvērtē atbildību, kāda ir domei kopumā. Man pašmērķis nav atlaist Jūrmalas domi vai kādas pašvaldības vadītāju, ir jābūt kārtībai un atbildībai par saviem pieņemtajiem lēmumiem. Ja lēmumus pieņem par labu nez kam, brīžiem nezinām, kam, tas liek aizdomāties," sacīja Vējonis, gan piebilstot, ka kopš pašreizējā Jūrmalas mēra Gata Trukšņa stāšanās amatā tik kontraversāli lēmumi nav pieņemti.

Savukārt, runājot par Ādažu domi, kuras finansiālais stāvoklis nolaists teju līdz bankrotam un sākta finanšu stabilizācija, Vējonis pauda, ka viņam vēl detalizēti jāiepazīstas ar šo situāciju, jo pašlaik viņam ir zināms plašsaziņas līdzekļos un Finanšu ministrijas paustais.

"Ir jāizvērtē pašvaldības atbildība, vai ir bijuši nepareizi plāni vai lēmumi. Tikšos ar pašvaldību vadītājiem, bet to izdarīšu nākamajā gadā, kad kļūšu par nozari atbildīgo ministru," sacīja ministrs.

Vējonis jau iepriekš intervijā laikrakstam "Neatkarīgā" ir izteicies, ka ar Jūrmalas domē notiekošo patlaban "viss nav kārtībā" un tiek domāts par šīs pašvaldības atlaišanu. Jūrmalas dome ir maksimāli sadrumstalota, bieži pieņemti nekonstruktīvi lēmumi. "Domes priekšsēdētāji mainās biežāk nekā gadalaiki, bet nelabie paradumi paliek. Labi apmaksātos amatos nereti tiek salikti savējie," ministrs uzskaitījis.

Viņaprāt, interesanta situācija izveidojusies ar deputātu Raimondu Munkevicu ("Jūrmala - mūsu mājas"), kas patlaban ir apsūdzētais kukuļdošanas lietā, taču tiek iecelts par domes priekšsēdētāja konsultantu kultūras un sporta jautājumos - arī ar algu, kas pārsniedz tūkstoš latus. Trekni dzīvo arī izglītības komitejas vadītājs Ilmārs Ančāns, saņemot 1200 latus mēnesī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!