Foto: LETA

Satversmes sapulces sasaukšana 1920. gada 1. maijā simboliski vēstīja par mūsu tautas uzvaru Brīvības cīņās. Simboliski 1. maijs kļuvis arī par dienu, kad varam svinēt atgriešanos Eiropas valstu saimē, atgādina Valsts prezidents Raimonds Vējonis.

"Neatkarīgas Latvijas izcīnīšanai Brīvības cīņās bija vajadzīga visas tautas varonība un drosme. Vēstures notikumi mums apliecina, ka drosme iestāties par savu valsti ir nepieciešama ik dienas gan lielās, gan mazās lietās, lai neatkarīgā Latvija pastāvētu mūžam un plauktu. Katram ir pienākums aizstāvēt demokrātisko Latviju, rūpēties par kopējo labumu un būt pilsoniski atbildīgiem," sava apsveikumā Latvijas Republikas Satversmes sapulces sasaukšanas gadadienā mudina Vējonis.

"Simboliski 1. maijs kļuvis arī par dienu, kad varam svinēt atgriešanos Eiropas valstu saimē, kurai esam piederīgi. Šodien aprit jau piecpadsmitā gadadiena kopš Latvija kļuvusi par Eiropas Savienības dalībvalsti," atgādina Valsts prezidents. Viņš vērš uzmanību, ka "Eiropas Savienība mūs vieno kopīgas vērtībās un pārliecībā, ka tikai kopā mēs varam nodrošināt mieru, pārticību un labāku nākotni."

Vējonis ir pārliecināts, ka 1. maijs vienmēr būs atgādinājums par atbildīgiem lēmumiem, ko esam pieņēmuši un īstenojuši.

"Valsts nekad nebūs pabeigta. Mēs katrs bieži redzam arvien jaunas iespējas Latvijas attīstībai un izaugsmei. Tikai mēs paši esam atbildīgi par mūsu Latviju, jo Latvija būs tāda, kādu mēs paši ar saviem lēmumiem un darbiem veidosim," uzsver Valsts prezidents.

Visā Latvijā šodien atzīmē Satversmes sapulces sasaukšanas 99. gadadienu.Uz pirmo sapulci Satversmes sapulce sanāca 1920. gada 1. maijā un par tās priekšsēdētāju ievēlēja Jāni Čaksti, kurš vēlāk kļuva arī par Latvijas prezidentu.

Trešdien, 1. maijā, arī aprit 15 gadi kopš Latvijas iestāšanās Eiropas Savienībā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!