Foto: LETA

Tiekoties ar Latvijas Pašvaldību savienības novadu apvienības valdes pārstāvjiem, Valsts prezidents Raimonds Vējonis aicinājis novadus aktīvi aizstāvēt savas intereses, informēja Prezidenta preses dienestā.

"Esiet aktīvāki, lai jūsu balss ir sadzirdama, jo visas pašvaldības - lielas vai mazas - valstij ir vienlīdz svarīgas," teicis Vējonis.

Prezidents tikšanās laikā uzsvēris, ka Latvijai ir svarīga visas valsts līdzsvarota attīstība, bet pieejamie Eiropas Savienības (ES) līdzekļi ir jāiegulda mērķtiecīgi, lai tie nestu vislielāko atdevi gan infrastruktūras sakārtošanā un jaunu darbvietu radīšanā, gan jaunu investīciju piesaistē.

Pašvaldību pārstāvjiem Vējonis norādījis, ka pašvaldībām ir jābūt aktīvām, ir rūpīgi jāstrādā ar vietējiem uzņēmumiem un organizācijām, apzinot to vajadzības un piesaistot ES fondu līdzekļus atbilstoši teritorijas ekonomiskajai specializācijai. Novadu pārstāvji sarunas laikā uzteikuši vietējo uzņēmēju līdzšinējo aktivitāti. Vienlaikus viņi minējuši, ka daudzās pašvaldībās trūkst darbaspēka un to nākas ievest no kaimiņvalstīm, lai arī vienlaikus saglabājas augsts bezdarba līmenis.

Starp sarunu tematiem bijis arī jautājums par skolu tīkla sakārtošanu, un Vējonis atgādinājis par atbildību, lai bērnu iegūtā izglītība būtu konkurētspējīga un nenotiktu izglītības kvalitātes noslāņošanās. "Mēs nevaram atļauties eksperimentēt ar bērnu nākotnes iespējām. Pamatizglītība jānodrošina iespējami tuvāk mājām, bet vidusskolas jāveido spēcīgas, ar visu nepieciešamo materiāltehnisko nodrošinājumu un kvalitāti," uzsvēris Valsts prezidents.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!