Foto: Valsts prezidenta kanceleja

Valsts austrumu robežas nostiprināšana ir Latvijas un Eiropas Savienības (ES) drošības jautājums – nepieciešams strādāt pie tā, lai Latvijas robeža nevarētu kļūt par jaunu bēgļu ceļu uz Eiropu, tikšanās laikā ar Ministru prezidentu Māri Kučinski paudis Valsts prezidents Raimonds Vējonis.

"Strādājot pie turpmākiem migrācijas krīzes risinājumiem un sniedzot solidāru ieguldījumu Eiropas Savienības drošībā, mēs nedrīkstam aizmirst par pienākumu sakārtot savas valsts robežu. Latvijas austrumu robežas nostiprināšana ir Latvijas un visas Eiropas Savienības drošības jautājums," sacījis Vējonis.

Prezidents paudis gandarījumu par veiktajiem pasākumiem valsts drošības stiprināšanā, īpaši atzīmējot lēmumu par papildu finansējumu aizsardzībai, kā arī aicinājis valdību būt konsekventai attiecībā uz ieguldījumiem valsts drošībā.

Tikšanās laikā Vējonis un Kučinskis pārrunājuši Latvijas pozīciju migrācijas jautājumos, ko paredzēts apspriest 17. un 18. marta Eiropadomē. Tāpat prezidents atgādinājis, ka jau iepriekš uzsvēris nepieciešamību stabilizēt krīzes skartos reģionus, lai bēgļi varētu atgriezties dzimtenē.

Pārrunājot drošības situāciju reģionā, amatpersonas apspriedušas Latvijas gatavošanos jūlijā gaidāmajam NATO samitam Varšavā. To nesenā telefonsarunā Vējonis pārrunājis arī ar samita rīkotājvalsts – Polijas – prezidentu Andžeju Dudu, secinot, ka abu redzējums par samitā panākamajiem rezultātiem sakrīt.

"Dalība NATO kolektīvās aizsardzības sistēmā, efektīva un pārliecinoša atturēšanas politika nodrošina Latvijas drošību. Tāpēc Varšavas samitā jālemj par ilgstošu un vērā ņemamu sabiedroto klātbūtni Baltijas valstīs un efektīvākas vadības sistēmas izveidi, kas spēj nekavējoties atbildēt uz jebkuru mūsu valsts neatkarības un drošības apdraudējumu," uzsvēris Vējonis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!