Foto: LETA

Valsts prezidents Raimonds Vējonis pēc trešdien veiktās sarežģītās operācijas, kam kopumā bija nepieciešamas 4,5 stundas, šobrīd atrodas medikamentozā miegā, intervijā Latvijas Televīzijas "Dienas ziņās" sacīja Paula Stradiņa Klīniskās universitātes slimnīcas galvenais ārsts Arnolds Atis Veinbergs.

Viņš prezidenta pašreizējo stāvokli raksturoja kā apmierinošu - pašlaik Vējonis atrodas medikamentozā miegā pēc operācijas.

"Viņam tiek ievadīti medikamenti, kas stabilizē viņa stāvokli pēc operācijas," teica Veinbergs.

Vējonim veikta sarežģīta operācija, kam kopumā bija nepieciešamas 4,5 stundas, bet pati operācija ilga trīs stundas. Bojātais sirds vārstulis nomainīts, iešujot protēzi, sarežģītību skaidroja ārsts.

Pēc Veinberga teiktā, prezidenta atveseļošanās process būs atkarīgs no viņa organisma spējām atjaunoties, taču rehabilitācijas process prasīs ilgāku laiku.

Ņemot vērā, ka infekciju bija skārusi sirds vārstuli, operācija bija jāveic steidzami, apliecināja Veinbergs. Viņš arī atzina, ka sirds vārstuļus infekcijas skar samērā reti.

Jau vēstīts, ka Paula Stradiņa klīniskās universitātes slimnīcas ārstiem ir izdevies likvidēt infekcijas avotu Vējoņa sirds vārstulī.

Operācijā infekcijas skartais sirds vārstulis ticis aizstāts ar vārstuļa protēzi.

Stradiņa slimnīcas Latvijas Kardioloģijas centra speciālisti trešdienas rītā nolēma veikt Valsts prezidentam sirds operāciju. Veicot izmeklējumus, mediķi konstatēja sepses infekciju, kas skar sirds vārstuļus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!