Foto: LETA

Aizsardzības ministrs Raimonds Vējonis (ZZS), kurš 3.jūnijā tika ievēlēts Valsts prezidenta amatā, iniciatīvu par karavīru skaita palielināšanu Latvijas armijā, visticamāk, atstās savam pēctecim.

Ministra padomniece sabiedrisko attiecību jautājumos Aija Jakubovska portālam "Delfi" norādīja, ka Vējonis visas uzsāktās iniciatīvas nodos tālākam darbam nākamajam aizsardzības ministram. Vienlaikus viņš kā bruņoto spēku vadonis turpinās sekot līdzi Latvijas aizsardzības spēju stiprināšanai.

Tāpat Jakubovska piebilda - Nacionālajos bruņotajos spēkos jau ir uzsākta pakāpeniska karavīru skaita palielināšana esošā budžeta ietvaros.

"Pašlaik notiek diskusija Ministru kabinetā par valsts drošības, iekšējās un ārējās, stiprināšanas pasākumu plānu un finansējumu," viņa minēja.

Jau vēstīts, ka gada sākumā Vējonis solīja, ka šogad aicinās Saeimu akceptēt karavīru skaita palielināšanu par 2000 līdz 2018.gadam.

Tas nozīmē, ka kopējais karavīru skaits Latvijā sasniegtu 7000, kas būtu par 40% vairāk nekā pašlaik, liecina portāla "Delfi" aprēķini.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!