Foto: F64

"Jaunajai valdībai no pirmās dienas jāstrādā ar pilnu atdevi," otrdien sacīja Valsts prezidents Raimonds Vējonis, kurš tikās ar Ministru prezidentu Māri Kučinski, portālu "Delfi" informēja Valsts prezidenta kancelejas Preses dienesta pārstāvji.

Vējonis aicināja Kučinski tuvākajā laikā izstrādāt rīcības plānu, lai sasniegtu valdības deklarācijā izvirzītos mērķus. Lai arī rīcības plāna apstiprināšana pieļaujama pat triju mēnešu laikā, amatpersonas bija vienisprātis, ka šis darbs ir paveicams īsākā laikposmā, informēja Preses dienesta pārstāvji.

Sarunas gaitā amatpersonas īpašu uzmanību pievērsa Ministru kabineta dienas kārtības jautājumiem un gaidāmajām diskusijām Eiropadomē.

Pārrunājot Eiropadomes 18. un 19. februāra sanāksmes dienas kārtību, Valsts prezidents atzīmēja, ka Eiropadomes priekšsēdētāja Donalda Tuska sagatavotie priekšlikumi jaunai vienošanai ar Apvienoto Karalisti ir solis pareizajā virzienā un labs pamats tālākajam darbam. "Latvijas interesēs ir panākt vienošanos ar Apvienoto Karalisti, kas ļautu saglabāt brīvas darbaspēka kustības principu," uzsvēra Vējonis, vērtējot darbaspēka brīvas kustības un sociālos aspektus.

Jautājumā par migrācijas politiku un turpmākiem iespējamiem pasākumiem bēgļu krīzes risināšanai Valsts prezidents aicināja galvenokārt atbalstīt tādus pasākumus, kas ir vērsti uz Eiropas Savienības ārējo robežu stiprināšanu un robežkontroles pilnveidošanu, kā arī efektīviem atpakaļatgriešanas mehānismiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!