Foto: LETA
Jaunievēlētā Valsts prezidenta Raimonda Vējoņa sieva Iveta Vējone par savu prioritāti prezidentūras laikā varētu izvēlēties palīdzību bērniem ar īpašām vajadzībām.

Sestdien LTV raidījumā "Panorāma" viņa atzina, ka prezidentūras laikā varētu palīdzēt bērniem ar īpašām vajadzībām - Vējone jau iepriekš piedalījusies prezidenta Andra Bērziņa rīkotajos pasākumos.

"Varbūt tas varētu būt tas virziens," sacīja Vējone.

Viņa arī atzina, ka ir gatava kļūt par publiski atpazīstamu personu. "Nekas cits neatliek, es vienmēr esmu atbalstījusi Raimondu," sacīja Vējone.

Kā lietu, kas viņu satrauc, Vējoņa sieva minēja apsardzi un popularitāti.

Savukārt Vējoņa pirmā likumdošanas iniciatīva varētu būt saistīta ar valsts aizsardzību. "Satversmē būtu jānosaka-  pat ja bruņoto spēku komandieris nesaņem pavēli aizstāvēt valsti, bet, ja ir noticis militārs uzbrukums, viņi automātiski uzsāk aizstāvēt valsti," skaidroja Vējonis.  

Arī iedzīvotājiem būtu jānosaka pienākums kara gadījumā aizstāvēt valsti,  viņš minēja, apliecinot, ka kara gadījumā aicinātu aizstāvēt valsti un  "pats būtu pirmajās rindās".

Jau vēstīts, ka Saeima 3.jūnijā par Valsts prezidentu ievēlēja Vējoni.  Pēdējā, piektajā, balsojumā viņu atbalstīja 55 deputāti, bet pret bija 42 parlamentārieši.

Pašreizējā prezidenta Andra Bērziņa pilnvaras beigsies šā gada 7.jūlijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!