Foto: LETA

Valsts prezidents Raimonds Vējonis vēl šogad no partijām vēlas sagaidīt konkrētus piedāvājumus iespējamam jaunās valdības koalīcijas modelim, pastāstīja prezidenta pārstāvis Gusts Kikusts.

Viņš norādīja, ka pēc pirmā sarunu posma ar visām Saeimā pārstāvētajām politiskajām partijām Valsts prezidents ir skaidri izteicis tām aicinājumu līdz šā gada beigām nākt ar savu redzējumu valstij būtisku jautājumu risināšanā, piedāvāt Ministru prezidenta amata kandidātus un valdošās koalīcijas modeļus.

Tikuši uzsvērti gan būtiskie risināmie jautājumi, gan nepieciešamība pēc spēcīgas ministru komandas, kas bauda parlamentārā vairākuma atbalstu, spēj paveikt valstij svarīgos darbus un saprotami izskaidrot sabiedrībai, šādi arī vairojot tautas uzticēšanos valsts varai, skaidroja Kikusts.

Tāpat viņš norādīja, ka Valsts prezidents apzināti partijām devis tik daudz laika - līdz gada beigām -, lai tās varētu savstarpējās sarunās iezīmēt šos iespējamos koalīcijas modeļus, Ministru prezidentu kandidātus, kam ir pilnīgs jaunveidojamās koalīcijas atbalsts, kā arī svarīgākos darāmos darbus.

Valsts prezidents sagaida ne tikai atsevišķus potenciālo Ministru prezidentu kandidātu vārdus, bet piedāvājumu visās minētajās pozīcijās.

Kā ziņots, Vējonis 14. decembrī, pabeidzot pirmo sarunu kārtu ar partijām par jaunās valdības veidošanu, nosauca virkni darbu, kuriem vajadzētu būt valdības prioritātēm, bet nenosauca nedz premjera amata kandidātu, nedz arī deva mājienu, kurai no partijām būtu jāuzņemas valdības veidošana.

Sarunās ar partijām pārliecinošs atbalsts kādam noteiktam koalīcijas modelim vai Ministru prezidenta kandidātam nav izveidojies, iepriekš sacīja Vējonis un aicināja partijas ne vēlāk kā līdz šī gada beigām piedāvāt konkrētus premjera amata kandidātus un iespējamos koalīcijas modeļus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!