Foto: LETA

Pēc pirmdien notikušās slēgtās valdības sēdes, uz kuru bija ieradušies arī Satversmes aizsardzības biroja vadītājs Jānis Maizītis un Drošības policijas priekšnieks Jānis Reiniks, aizsardzības ministrs Raimonds Vējonis (ZZS) žurnālistiem uzsvēra, ka Latvijas iedzīvotājiem nav iemesla uztraukties saistībā ar karadarbības draudiem Ukrainas austrumos.

Tomēr, ņemot vērā to, ka tuvākajā laikā plānoti divi masu pasākumi, kuros iespējamas konfrontācijas, Vējonis īpaši uzsver nepieciešamību nepakļauties nekāda veida provokācijām, jo īpaši pret sabiedrības saliedētību vērstiem aicinājumiem, 16.marta pasākumos un Latvijas Pensionāru federācijas pieteiktās protesta akcijas laikā.

Aizsardzības ministrs gan izvairīgi atbild uz jautājumu, vai minēto pasākumu laikā ir plānoti īpaši drošības pasākumi – to nodrošināšana esot Iekšlietu ministrijas kompetencē.

Tiesa gan, nepieciešamības gadījumā talkā var nākt arī Aizsardzības ministrijas pakļautībā esošās struktūras.

Vienlaikus Vējonis uzsver, ka Latvijā pastāv noteikta dažādu piketu un citu pasākumu pieteikšanas un saskaņošanas kārtība, un arī pasākumu organizatoriem vajadzētu atcerēties par savu atbildību, rīkojot masu pasākumus.

Jau ziņots, ka pirmdien turpinās militārā spriedze Ukrainā - Krievijas karavīri ir pārņēmuši vairumu Krimas pussalas militāri stratēģisko objektu, bet pasaulē turpinās politiski centieni novērst konfliktu un izdarīt spiedienu uz Krieviju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!